דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 183 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 1
    ינו
    פיתוח פרוטוקול דישון לאחר הפסקת חנקן לוויסות הגידול והחנטה, תחנת יאיר 2013/4
    ירקות

    פיתוח פרוטוקול דישון לאחר הפסקת חנקן לוויסות הגידול והחנטה, תחנת יאיר 2013/4

    רבקה אופנבך, שבתאי כהן, דורית חשמונאי, אבי אושרוביץ, יובל ברזילי, יורם צביאלי, סבטלנה גוגיו, רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית
    כתובת המחברת: rivka@arava.co.il

    תקציר
    המלצות הדישון הקיימות היום מותאמות לזני הפלפל הוותיקים בעלי עצמת צימוח חלשה. בשנים האחרונות טופחו זנים בעלי עוצמת צימוח ונראו תופעות של צמחים הנמצאים במצב של חוסר איזון בין חנטת פרחים וצימוח וגטטיבי. מניסויים רבים שנערכו בערבה בפלפל נמצא כי ניתן ליצור מסה צמחית גבוהה ביותר אך ללא יחס לכמות הפרי באמצעות שימוש במים מותפלים בכמויות מים גבוהות. בזני הפלפל הנמרצים מבחינה ווגטטיבית עקת צימוח יכולה לסייע ב"הלבשת חנטים" על השיח כאשר לעיתים קרובות דישון עודף או תנאי השקיה באיכות מים טובה ובכמות מופרזת במיוחד יוצרים צמח חזק מאוד. שילוב תנאי אקלים כמו טמפרטורות לילה ויום גבוהות במיוחד ובשילוב מאפיינים גנטיים של זנים נמרצים עלולים לגרום לנשירת קומות הפריחה הראשונות וליצירת חוסר איזון בין הייצור הווגטטיבי והרפרודוקטיבי, מצב בו הצמח מייצר עלים המתחרים עם הפרי עד למצב קיצוני של הפלת חלק ניכר מהחנטים תוך חלוקה תת-אופטימאלית של קצבי הקטיף בחודשים הראשונים ופגיעה בפוטנציאל היבול. בניסויים קודמים שנערכו בערבה הצביעו על הפוטנציאל הטמון ברמות הדישון ובהפסקה זמנית של הדישון להשפעה על החנטה, אך לא נלמדה רמת הדישון לאחר הפסקת החנקן. הניסוי המדווח נערך בתחנת יאיר בעונת 2013/14 למטרת בניית פרוטוקול דישון לוויסות החנטה והגידול של זני פלפל באמצעות התאמת משטר ההזנה החנקנית, לאחר הפסקת חנקן, לבניית צמח מאוזן ביחס פרי/נוף לחלוקה מיטבית של היבול לאורך חודשי ההנבה ולהגדלת היבול. מתוצאות הניסוי עולה כי הפסקת הדישון בזן 7158 ל- 20 יום הגדילה בצורה מובהקת את היבול הכללי והמשווק ליצוא ברמת הזנה נמוכה וגבוהה לעומת הביקורת, בהפסקה ל- 30 יום היבול הכללי וליצוא היה גבוה באופן מובהק בדישון הגבוה בהשוואה לביקורת. החזרת הדשן לאחר הפסקה ברמה גבוהה העצימה את ההשפעה בהשוואה להחזרת הדשן ברמה נמוכה. אחוזי היצוא בשני טיפולי ימי ההפסקה ובשתי רמות הדישון היו גבוהים סטטיסטית יחסית לביקורת של הדישון הרציף.
    Development of a fertilization protocol for the management of pepper growth and fruit set after interruption of nitrogen in the Arava 2013/4
    Rivka Offenbach, Shabtai Cohen, Dorit Hashmonai, Avi Usherovitz Yuval Barzilay Yoram Zvieli,, Svetlana Gorgio, Rami Golan - Central and Northern Arava R&D
    Writer address: rivka@arava.co.il
    Keywords: Capsicum, nitrogen

  • 1
    ינו
    פיתוח פרוטוקול דישון לוויסות הגידול והחנטה בזני פלפל גרנדי ו- דותן, תחנת יאיר 2013/4
    ירקות

    פיתוח פרוטוקול דישון לוויסות הגידול והחנטה בזני פלפל גרנדי ו- דותן, תחנת יאיר 2013/4
    רבקה אופנבך, שבתאי כהן, דורית חשמונאי, אבי אושרוביץ, יובל ברזילי, יורם צביאלי, סבטלנה גוגיו, רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית
    כתובת המחבר: rivka@arava.co.il
    הניסוי נערך בשיתוף חברות הזרעים אפעל וסמקו.

    תקציר
    פרוטוקול דישון לוויסות החנטה והגידול של פלפל באמצעות שינוי במשטר ההזנה החנקנית נחקר בתחנת יאיר בשנים האחרונות. פרוטוקול זה מאפשר בניית צמח מאוזן ביחס פרי/נוף לשם הגדלת היבול. בניסויים אלה מתבצעות בדיקות חנקן לפטוטרות כחלק מבניית פרוטוקול תומך החלטה על הפסקת הדישון החנקני בהתאמה לזן. בניסויים וביישומם בשדות החקלאים נמצא שהפסקת דישון חנקני משפרת את חנטת פרי הפלפל בתחילת העונה, כאשר הטמפרטורות גבוהות. כתוצאה מכך ברוב המקרים התקבלה הבכרה וגדל היבול המוקדם. לעיתים הפסקה למשך זמן ארוך מידי הביאה לעודף חנטה שגרם לצמח להפסיק את צמיחתו הווגטטיבית כתוצאה מעודף פרי. כמו כן נמצא שזנים שונים הגיבו בצורה שונה למשכי זמן שונים של הפסקת דישון. מטרת הניסוי הייתה לאפיין תגובת הזן דותן של חברת אפעל והזן גרנדי של חברת סמקו לשני משכי הפסקת דשן חנקני. הניסוי נערך בתחנת יאיר, שתילה ב- 8/8/13 למבנה מכוסה רשת 25 מש ורשת 40% צל. רשת הצל הוסרה 38 ימים לאחר השתילה.
    הפסקת הדישון בזן גרנדי הביאה לעליה מובהקת ביבול הכללי לעומת טיפול הביקורת (9.5 ק"ג/מ"ר ו- 7.6 ק"ג/מ"ר בטפול ההפסקה ובביקורת, בהתאמה). ביבול ליצוא לא חל שינוי. משקל הפרי ליצוא (ממוצע עונתי) בזן גרנדי היה קטן בטיפול הפסקת חנקן ל- 25 יום, 187 גרם בהשוואה ל- 196 גרם בביקורת ו-193 גרם בהפסקה ל- 15 יום. בזן דותן תרמה הפסקת חנקן למשך 15 יום לעליה מובהקת ביבול הכללי וביבול ליצוא לעומת הביקורת ללא הפסקת חנקן. יבול כללי של 11.0 ק"ג/מ"ר בהשוואה ל- 8.9 ק"ג/מ"ר בביקורת. יבול היצוא היה 9.1 ק"ג/מ"ר בטיפול ההפסקה בהשוואה לביקורת 7.3 ק"ג/מ"ר. הפסקת הדישון למשך 25 הקטינה את היבול הכללי וליצוא והקטינה את משקל הפרי ליצוא. טיפולי הפסקת החנקן בממוצע לאורך העונה לא השפיעו על איכות הפרי לאחר השהייה בשני הזנים. בבדיקת חנקה בפטוטרות נמצאה הדינאמיקה של עליה וירידה ברמות בהתאם לטיפולים דומה בשני הזנים. בשני הזנים התכנסו טיפולי הניטרט בפטוטרות לרמה נמוכה של 3,000-3,500 ח"מ ובסיום ההפסקה חזרה לרמות ממוצעות זהות של כ-6,000 ח"מ ניטרט בפטוטרות. טיפולי סגירת הדשן הקדימו את תחילת צבירת החנטים על הצמחים והשפיעו על קצב צבירת החנטים בשני הזנים. בזן גרנדי היה הקצב (בשיאו) 0.17, 0.2 ו- 0.25 חנטים ליום בממוצע בטיפולים ביקורת, סגירה ל-15, סגירה ל-25, בהתאמה. בזן דותן 0.22, 0.24. 0.31 חנטים ליום בממוצע בטיפולים ביקורת, 15 יום ו-25 יום, בהתאמה. טיפול הפסקת חנקן הביאו בשני הזנים להבכרה בקטיף.
    Development of a fertifor the management of pepper varieties (Emperio & Grandi) growth and fruit set in the Arava 2013/14
    Rivka Offenbach, Shabtai Cohen, Dorit Hashmonai, Avi Usherovitz Yuval Barzilay Yoram Zvieli,, Svetlana Gorgio, Rami Golan - Central and Northern Arava Tamar R&D
    Writer address: rivka@arava.co.il
    Keywords: Capsicum, nitrogen

  • 1
    ינו
    השפעת תוספת מנגן על איכות פרי הפלפל, תחנת יאיר 2012/13
    ירקות

    השפעת תוספת מנגן על איכות פרי הפלפל, תחנת יאיר 2012/13

    רבקה אופנבך, דורית חשמונאי, אבי אושרוביץ, יובל ברזילי, יורם צביאלי, סבטלנה גוגיו, ישראל צברי, רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית
    חגי יסעור - מרכז מחקר גילת, מנהל המחקר החקלאי
    כתובת המחברת: rivka@arava.co.il

    תקציר
    ענף הפלפל עומד בפני פגיעה ברווחיות הגידול עקב תחרות שוק בשווקי העולם, על מנת לצמצם פגיעה ברווחיות החקלאי יש למצוא דרכים להגברת היבול. התפתחותו הווגטטיבית, הפריחה, ההנבה, ואיכות הפרי של צמח הפלפל מושפעים מאד מתנאי הטמפרטורה, קרינה ועומס הפרי על הצמח. גידול בתחילת עונת הגידול מאופיין בטמפרטורות גבוהות במהלך התפתחות הפרי וגורמת להופעת חטטי חום, אשר פוגעים באיכותו בעיקר על ידי הקטנת חיי המדף ואופן השתמרותו לאחר הקטיף. המטרה רחוקת הטווח של המחקר היא למצוא כלים שיאפשרו הארכת עונת גידול. הנחת העבודה היא שטמפרטורות גבוהות גורמות לנזקי חמצון בציפת פרי הפלפל ושישנה שונות גנטית ברגישות לתופעה זו. המטרה הייחודית היא: בדיקת האפשרות שיישום מנגן מצמצם את תופעת חטטי החום. נבחנה תגובת הזן 7227 (זרעים גדרה), זן פלפל קיצי רגיש לחטטי חום בשתילה מוקדמת ( 23/7/12) בבית צמיחה מכוסה מיום השתילה בשתי רשתות: רשת נגד חרקים 25 מש ורשת 40% צל. רשת הצל הוסרה ב- 27/8 ומאוחר יותר (25/10/12) הוחלף כיסוי רשת המש ליריעת פלסטיק. רשת 40% צל נפרסה מעל הפלסטיק ב- 3/3 והושארה שם עד סיום העונה. נבחנו שני טיפולי דישון, הראשון דישון רגיל בדשן 7:3:7 והשני דשן 7:3:7 בתוספת מנגן כקורטין מנגן שניתן בטיפטוף בריכוז של 2.0 ח"מ לאורך כל העונה. ריכוזי חנקן, זרחן ואשלגן שווים לכל הטיפולים. רמת הנגיעות בחטטים נבחנה 3 פעמים לאורך העונה כאשר הפירות לאחר מיון מוינו ל 4 רמות נגיעות שונות. לתוספת המנגן לא היתה השפעה על צבירת היבול. תוספת מנגן גרמה לצמצום תופעת החטטים בתחילת עונת הגידול , כאשר עיקר ההשפעה היתה על צמצום רמת הנגיעות הגבוהה ועליה באחוז הפירות עם רמת נגיעות נמוכה עם התקדמות עונת הקטיף היה צמצום ברמת הנגיעות בחטטים. בנוסף להשפעה זו נמצא שתוספת המנגן השפיעה על הפעילות הפוטוסינטטית של הפלפל, בדיקות אלו בוצעו לאחר החשכה של העלים על מנת לראות את הפוטנציאל הפוטוסינטטי כמדד למצב עקה בו שרוי הצמח.

    הבעת תודה
    לשחר רסל ולחב' חומרים ודשנים כימיים עבור הספקת הדשנים וליווי הניסוי בבדיקות מים, דשן ועלים.

    Influence of manganese on fruit quality in pepper
    Rivka Offenbach, Dorit Hashmonai, Avi Oshrovitz , Yuval Barzilai, Yoram Zvieli, Rami Golan, Israel Tzabari, Svetlana Gogio - Central and Northern Arava R&D
    Hagai Yasuor - Gilat Research Center, ARO
    Email for correspondence: hagai@agri.gov.il
    Keywords: Capsicum (Pepper), heat damages, manganese

  • 1
    ינו
    ניסוי זני פלפל בבית רשת, תחנת זוהר כיכר סדום 2012/13
    ירקות

    ניסוי זני פלפל בבית רשת, תחנת זוהר כיכר סדום 2012/13
    רבקה אופנבך, יורם צביאלי, עמי מדואל, ישראל צברי, סבטלנה גוגיו, רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית
    כתובת דוא"ל: rivka@arava.co.il

    תקציר
    שטח הפלפל במנהרות עבירות (חממיות) בכיכר סדום הגיע בעונת 2012/13 להיקף של כ- 1,500 דונם מתוך 2,000 דונם פלפל הגדל בכיכר סדום. אזור הכיכר הינו נישה ייחודית ולו יתרונות אקלימיים לגידול. בחורף נוח במיוחד ומתאפשר המשך הצימוח והחנטה. להבדיל מכיכר סדום בערבה המרכזית תנאי האקלים שונים ומאפשרים גדול מוצלח בבתי צמיחה מכוסים ברשתות או בפוליאתילן. בערבה המרכזית 73% משטחי גדול הפלפל גדל בבית רשת, 25% בתי צמיחה מכוסים בפוליאתילן ורק 2% במנהרות עבירות. בניסוי זנים קודם שנערך בעונת 2011/12 מבנה רשת, התקבל יבול נמוך בכל הזנים שנבחנו. מכיוון שמזג האוויר שונה בשנים שונות הוחלט לבדוק שנה נוספת את הזנים שהצטיינו בשנה שחלפה בבית רשת. הפלפל נשתל ב-4/9/12 בבית צמיחה מכוסה רשת 25 מש, בעומד מחושב של 3,330 צמחים לדונם. המבנה כוסה משתילה ברשת נוספת 30% צל שהוסרה אחרי חודש ונפרסה שוב ב- 13/2/13. נבחנו 4 זני פלפל: 7158 ו סובק (זרעים גדרה) וייפר ואמפריו (אפעל), ב- 4 חזרות. הקטיף החל ב- 30/12/12 ונמשך עד 21/5/13, סה"כ נערכו 12 קטיפים. היבול הכולל של הזנים במבחן בחודשים ינואר – אפריל נע בין 8.0 - 8.8 ק"ג למ"ר והיבול ליצוא בין 7.2 - 8.5 ק"ג למ"ר. בפרי הראוי ליצוא הצטיין הזן סובק ביבול ובאחוז היצוא. בשונה מגידול פלפל במנהרות עבירות בכיכר, לא חלה בבית הרשת התחדשות הצימוח המאפשרת קטיפים מאוחרים גם במאי.
    בניסוי זנים אחר שנערך השנה בתחנת זהר במנהרה עבירה (שתילת 10/9) התקבל בזן 7158 יבול גבוה במנהרה עבירה בהשוואה לתוצאות שהתקבלו במבנה הרשת. היבול הכללי במנהרה עבירה הגיע ל - 13.5 ק"ג/מ"ר לעומת 8.2 ק"ג/מ"ר במבנה הרשת. לסיכום, גם בשנה זו מאשרות התוצאות את יתרון הגידול במנהרה עבירה בתנאי כיכר סדום בהשוואה למבנה מכוסה רשת.

    הבעת תודה
    תודה לחברות הזרעים אפעל וזרעים גדרה על תרומת הזרעים.

    Pepper varieties trial in net house. Zohar Experiment Station, Sodom Valley
    Rivka Offenbach, Yoram Zvieli, Ami Maduel, Israel Tsabari, Rami Golan, Northern and Central Arava-Tamar R&D
    Writer address: rivka@arava.co.il
    Keywords: Capsicum annuum, fruit quality