הגנת הצומח

הגנת הצומח

דרישת הצרכן כיום היא תוצרת חקלאית נקייה מחומרי הדברה מבלי להתפשר על איכות ומראה המוצר. כדי לענות על דרישות אלו, שוקדים במחלקת הגנת הצומח על חיפוש פתרונות מעשיים וידידותיים לסביבה למחלות ומזיקים בכל גידולי החקלאות הגדלים בערבה.

  • מבין הנושאים עליהם אנו עובדים
  • הדברה ביולוגית של אקריות בפלפל ואבטיח.
  • הדברת אקריות בפלפל בעזרת שמנים.
  • סריקת פעילות מיצויי צמחי בר כנגד אקריות וחרקים.
  • שימוש בדבורים לחנטה באבטיח בגידול חורפי.
  • שימוש במווסתי צמיחה לחנטה והגדלת הפרי במלון אביב.
  • בחינת דרכים להדברת נמטודות עפצים. בחינת חומרים לחיטוי הקרקע וחומרים הניתנים במהלך הגידול.
  • דרכים להדברת פיתיום קיצי בפלפל.
  • חיטוי קרקע והצנעת שאריות גידול קודם בפלפל – בחינה ארוכת טווח.
  • הדברה כימית של כשותית הבזיל.
  • מלון מורכב על דלעת – בחינת היבטים פיסיולוגיים.
  • זיהוי מחלות ומזיקים בגידולי הערבה – שירות לחקלאים

הנהלה

שמעון פיבוניה

חוקר, רכז תחום

קבוצה

גבריאל פריזם

מנהל מעבדה

דנית פרקר

עוזרת מחקר

יצירת קשר

משרד
פקס
דוחות אחרונים
עוד...