הגנת הצומח
דרישת הצרכן כיום היא תוצרת חקלאית נקייה מחומרי הדברה מבלי להתפשר על איכות ומראה המוצר. כדי לענות על דרישות אלו, שוקדים במחלקת הגנת הצומח על חיפוש פתרונות מעשיים וידידותיים לסביבה למחלות ומזיקים בכל גידולי החקלאות הגדלים בערבה.
- מבין הנושאים עליהם אנו עובדים
- הדברה ביולוגית של אקריות בפלפל ואבטיח.
- הדברת אקריות בפלפל בעזרת שמנים.
- סריקת פעילות מיצויי צמחי בר כנגד אקריות וחרקים.
- שימוש בדבורים לחנטה באבטיח בגידול חורפי.
- שימוש במווסתי צמיחה לחנטה והגדלת הפרי במלון אביב.
- בחינת דרכים להדברת נמטודות עפצים. בחינת חומרים לחיטוי הקרקע וחומרים הניתנים במהלך הגידול.
- דרכים להדברת פיתיום קיצי בפלפל.
- חיטוי קרקע והצנעת שאריות גידול קודם בפלפל – בחינה ארוכת טווח.
- הדברה כימית של כשותית הבזיל.
- מלון מורכב על דלעת – בחינת היבטים פיסיולוגיים.
- זיהוי מחלות ומזיקים בגידולי הערבה – שירות לחקלאים
הנהלה
דוחות אחרונים
-
לפניחודש1
תכשירים להדברת פגעים באבטיח, עידכון מרץ 2021
הגנת הצומחע"י תמר אלוןהדברת פגעים באבטיח
עידכון מרץ 2021
תמר אלון, סבטלנה דוברינין, נטע מור, לידן פלאח-בלוק
שירות ההדרכה והמקצוע -
לפני2חודשים
הדברת פגעים במלון, עונה 2021
ירקות, הגנת הצומחע"י סבטלנה דובריניןהדברת פגעים במלון לשוק המקומי
ערכו
סבטלנה דוברנין, נטע מור, תמר אלון -
לפני3חודשים