בחינת זני מלון בגידול חורפי בערבה, תחנת יאיר, 2023/24
ירקותבחינת זני מלון בגידול חורפי בערבה, תחנת יאיר, 2023/24
יורם צביאלי1, שמעון פיבוניה1, עדי סויסה2, מילי זנבר1, נופית וקנין1, תמיר אורן1, מוטי אושרוביץ1, מייק וקנין1, סבטלנה גוגיו1, נביל עומרי2
1מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, 2שה"מ משרד החקלאות ופיתוח הכפר
כתובת המחבר: yzvieli@arava.co.il
תקציר
ניתן להבחין במספר נישות בגידול מלון בערבה: מקום הגידול (ערבה תיכונה וכיכר סדום) ותקופת הגידול (סתיו מוקדם ומאוחר, חורף, אביב מוקדם ומאוחר) כאשר לכל נישה יש להתאים את הזנים ושיטת הגידול (שטח פתוח או מבנה, גידול שרוע או הדליה).
בניסוי שנערך בתחנת יאיר בעונת 2023/24 נבחנו לראשונה זני מלון בנישת "מלון חורף" (שתילת 16/10/23). הניסוי כלל שישה זני מלון בגידול במנהרות עבירות. הקטיף החל ב 24/12/23 והסתיים ב 15/1/24.
בסיכום הניסוי, בנוסף לזן ג'ינה, ניתן להצביע על הזנים 770 ו 83492 (אוריג'ן) כבעלי פוטנציאל לגודל פרי ואיכות המתאימים לגידול בעונה זו. מוצע לבחון בניסויים נוספים זנים נוספים בעלי פוטנציאל יבול ואיכות, להגדלת סל הזנים העומד לרשות חקלאי הערבה בנישת המלון החורפי.
Winter melon varieties trial - Yair Experimental Station 2023/24
Yoram Zvieli, Shimon Pivonia, Mili Zanbar, Nofit Vaknin, Moti Oshrovitz, Svetlana Gogiu, Tamir Oren, Mike Vaknin - Northern and Central Arava Tamar R&D
Adi Suisa, Nabil Omri - Extension Service, Ministry of Agriculture and Rural Development
Writer address: yzvieli@arava.co.il
Key words: Arava, Cucumis melo, fruit quality, off-season agriculture, walk-in tunnel