דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 54 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 1
    ינו
    המלצות לקטיף וטיפול בפרי הפלפל
    ירקות, הגנת הצומח

    המלצות לקטיף וטיפול בפרי הפלפל
    רמי גולן
    לאחרונה אנו מדווחים מהשווקים על בעיות איכות בהגעת הפרי בכלל זה פלפלים המגיעים עם עובשים על הפירות ועל העוקצים. עיקר הרקבונות הם של ריזופוס.
    הרקבונות נגרמים בעיקר משתי סיבות. האחת – סיבה פיזיולוגית הקשורה לשינויים הקיצוניים במזג האוויר בתקופה האחרונה ונגד זה איננו מסוגלים לפעול.
    הסיבה השניה היא חיטוי לא נכון או לא מספיק של מערכי המיון, מיכלי הקטיף, ובתי האריזה. מצורפות בזה הנחיות לטיפול ולסניטציה של כל מערך הקטיף והמיון.

  • 1
    ינו
    המלצות למתקן לשטיפה והברשה חמה של פירות וירקות לאחר הקטיף, עונת 2008/9
    ירקות

    אלי פליק, רמי גולן

    תיאור מערכת ניקוי הפרי: שטיפה והברשה, יבוש הפרי, מברשות, דיזות, ספיקה, חומר חיטוי, טמפרטורת עבודה נדרשת

  • 1
    ינו
    בחינת ישום דשן טבעון וגואנו בפלפל אורגני 2007/8
    ירקות

    שבתאי כהן, אריאל יפה, רבקה אופנבך, יורם צביאלי, רמי גולן

    רוב חומרי ההזנה למעט החנקן מוספים לתמיסת הקרקע באמצעות הקומפוסט הניתן לקרקע בכמויות נדיבות של בין 10 ל- 15 מ"ק לדונם, כחלק מהאגרו טכניקה המקובלת בחקלאות האורגנית בארץ. החנקן המוסף לקרקע באמצעות הקומפוסט נמצא בכמות של כ-1.5% מכלל החומר היבש בקומפוסט אך על רקע של קרקעות חוליות בערבה ושטיפות הקרקע הנערכות לפני השתילה, רוב החנקן מודח מאזור בית השורשים עוד בשלבי הגידול הראשוניים ואינו משמש לצורכי ההזנה של הצמח, אלא באופן שולי אשר אינו יכול לספק את הצרכים האינטנסיביים של הצמחים במהלך הגידול. מסיבה זו מוסיפים את החנקן באמצעות "הדשיה" באופן רציף (יחסי) במהלך ההשקיה או באופן כמותי, כלומר מנת חנקן בגרם לדונם ליום ללא קשר לרמות ההשקיה היומיות. בניסוי שנערך בגידול פלפל בחלקה האורגנית בתחנת יאיר בערבה בעונת 2007/8 נבחנו הדשנים "טבעון" 6.5% חנקן. הדשן 4:0:4 אשר הרכב החנקן בו הוא זהה לטבעון 6.5% אך ריכוזו נמוך יותר (4%) והוא מכיל גם 4% אשלגן. טיפול הביקורת בניסוי זה היה דישון בתמיסת גואנו ברמה של 40 ח"מ חנקן. כמו כן נבחן טיפול מס' 1 בדישון על בסיס כמותי יומי ובו יושמו 165 גרם חנקן ליום. טיפולי הטבעון האחרים הם טיפולים בו הדשן ניתן באופן יחסי למנות המים בכמות של 40 ח"מ חנקן ו 80 ח"מ חנקן בטיפולים אלו יושם גם דשן טבעון 4:0:4 המכיל אשלגן. לא היו הבדלים מובהקים ביבול ובמשקל הפרי בין הטיפולים גם בטיפול הכמותי אשר בו יושמה הכמות הקטנה ביותר של חנקן לדונם ליום, בו יושמו 165 גרם חנקן ליום בלבד לעומת הטיפול המכסימלי בו יושמו כ- 400 גרם חנקן ביום, בשיא הצריכה, בחודש אוקטובר ניתן לומר כי ניתן לחסוך באופן משמעותי בהזנה החנקתית ולא לפגוע ביבול. במבחן חיי מדף, בטיפול של דישון כמותי, אשר בו יושמה רמת החנקן הנמוכה ביותר, כמות הפרי המוצק הייתה גבוהה באופן משמעותי לעומת כל הטיפולים האחרים, כמו כן לא היו בטיפול זה פירות זקנים וציון איכות הפרי לאחר קטיף, היה בעקבות כך הגבוה בין הטיפולים.

  • 1
    ינו
    מתקן לשטיפה והברשה חמה של פירות וירקות לאחר הקטיף, עונת 2006/2007
    ירקות

    מתקן לשטיפה והברשה חמה של פירות וירקות לאחר הקטיף, עונת 2006/7

    אלי פליק – מנהל המחקר החקלאי
    רוני אמיר, איציק פוסלסקי – שרות ההדרכה והמקצוע
    רמי גולן – מו"פ ערבה תיכונה וצפונית

    התנאים לפעולת מערך השטיפה נקבעו על סמך מחקרים וניסיונות שנעשו במשך העשור האחרון ונועדו להשיג טיפול מיטבי להבטיח ניקיון ולהקטין התפתחות ריבונות במהלך אחסנה ממושכת.

    הפרי נשפך בעדינות למסוע בעל 'עין אלקטרונית', עם ווסת מהירות לקביעת מהירות המסוע המזין את התוצרת "לתוך" המכונה, ובכך קובע את משך חשיפת הפרי למים החמים. תחילה, הפרי עובר שטיפה "קרה", ממשיך מיידית לשטיפה החמה, ומשם לתעלת הייבוש ומערך המיון והאריזה.