דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

  • 1
    ינו
    טרכליום מנונס באלאר
    פרחים

    טרכליום מנונס באלאר
    מחבר גבי צוברי
    השפעת טיפול במננס אלאר על טרכליום

  • 1
    ינו
    גידול בשיטת הנשמ במשק יוסי קיסוס
    ירקות

    גידול בשיטת הנשמ במשק יוסי קיסוס

    תקציר
    במשק מסחרי במושב פארן שבערבה, הוכנה תשתית נשמ. תעלות ברוחב של 30 ס"מ ובעומק של 20 ס"מ נבנו על פני הקרקע המקומית,שאינה ציפוי, במפסק ערוגות של 1.45 מטר. בתחתית התעלה הונחה שכבת טוף גס בעובי של כ-4 ס"מ ועליו יריעת פלריג. מצע של: טוף + קומפוסט ביחס של: 80 / 20 הונח בתוך הפלריג . נפח המצע היה כ-40 מ"ק\דונם. משקל הפירות הכולל וליצוא היה זהה לשני הטיפולים, אך בטיפול הנשמ התקבל מספר פירות רב יותר במשקל פרי נמוך יותר.

  • 1
    ינו
    השקית פלפל ותגובה לתשתיות גידול על גבי קרקע חמדה–תחנת יאיר בערבה 2004/5
    ירקות

    השקית פלפל ותגובה לתשתיות גידול על גבי קרקע חמדה–תחנת יאיר בערבה 2004/5
    אביתר איתיאל, יורם צביאלי-שהמ, משרד החקלאות
    שי אהרון,שבתאי כהן, רבקה אופנבך,רמי גולן, ישראל צברי-מו"פ ערבה
    אלון בן גל- ולקני, קרקע ומים,תחנת גילת.
    אורי שני-פקולטה לחקלאות, רחובות.

    תקציר ומטרת העבודה
    מטרת העבודה הייתה לבחון תגובת פלפל למנות השקיה בתשתיות גידול שונות. לשם כך נשתל פלפל בבית רשת 50 מש ע"פ קרקע מסוג חמדה. תעלות ברוחב 40 ובעומק של 20 ס"מ נחפרו במפסק ערוגות של 1.6 מטר.
    בתוך התעלות הונח מצע פרלייט 206 (חברת דשנים וחומרים) בנפח אחיד של 50 ליטר\מ"ר. הגידול בתעלות הושווה לציפוי חול בעובי של 40 ס"מ בנפח של 400 ליטר\מ"ר. טיפולי התעלות כללו שני טיפולי נשמ
    (נשמ-נפח שורשים מתוחם ביריעת פלריג) שהיו שונים בצפיפות יריעת הפלריג שהונחה ע"פ שכבת טוף גס.
    מנות המים לטיפולים עודכנו אחת לשבוע יחסית לערכי הדיות שנמדדו מליזימטר מרבי בהתאם למקדמי ההחזר של: 1, 1.5, 2 , 2.5 .(Tp)
    בהשוואת ממוצעי יבול הפירות בחמשת התשתיות, השיג ציפוי החול את היבול הנמוך ביותר. מבין ארבעת טיפולי התעלות לא נמצא הבדל ברמת היבול הכולל, אך ביבול האיכותי נמצא יתרון מובהק לשני טיפולי הנשמ. יתרון איכותי זה נבע ממספר נמוך יותר בפירות שפיציים. כמו כן נמצאה פחיתה במשקל הפרי.
    משקל ומספר הפירות הכללי עלה בתגובה למנת ההשקיה עד לערך דיות פוטנציאלי מדוד ( Tp ) של 2, שהיו כ-1200 מ"מ. במנה גבוהה מזו לא התקבלה עליה נוספת ביבול. ככל שעלתה מנת ההשקיה כך חלה דחייה רבה יותר בעיתוי ההנבה. הדחייה בהנבה גרמה בעקיפין לירידה באיכות הפרי וזאת באמצעות עלייה במספר הפירות השפיציים.
    יבול מרבי בפירות באיכות יצוא התקבל במנת השקיה של 1.5 Tp שהם כ-900 מ"מ. ככל שעלתה מנת ההשקיה כך עלה משקל הפרי הבודד. איכות הפרי ביום הקטיף הושפעה מההשקיה בפרמטר יחיד של שחור פיטם,
    (שהיה ברמה זניחה). ככל שעלתה מנת ההשקיה כך פחת מספר הפירות שסבלו מהתופעה.

  • 1
    ינו
    תגובת פלפל לטמפרטורות על מיטביות.
    ירקות

    תגובת פלפל לטמפרטורות על מיטביות.
    אביתר איתיאל: שה"מ, משרד החקלאות.
    צחי ומשה רימון: מושב עין יהב.
    רבקה אופנבך: מו"פ ערבה
    Sitoue. מרכז משתלמים בערבה.

    תקציר ומטרת העבודה
    גידול פלפל בתנאי חימום וצינון מהווה אחוז קטן מכלל שטחי גידול הפלפל בערבה (1). בשנים האחרונות, הוסיפו מגדלים, אמצעי צינון באמצעות מזרון לח לחממות בהן מותקנים מתקני חימום, וזאת על מנת לשפר את ההנבה בתקופות השוליים. מטרת העבודה הייתה לבחון הנבת יבול פירות הפלפל בתגובה לטמפרטורות המתפתחות בשעות היום ע"פ ציר תנועת האוויר בעת צינון באמצעות מזרון לח בתנאים הקיימים בערבה.
    פלפל מהזן סליקה שנשתל ב- 4/0,1/8 נעקר כעבור 308 ימים, ב 9/6/05.
    הפעלת מערכת הצינון נפרסה ע"פ העונה הסתווית: מהשתילה ועד למחצית נובמבר, והעונה האביבית: מחודש מרץ ועד לסיום הגידול. לאורך ציר תנועת האוויר, ממערב למזרח, מוקמו חישני טמפרטורה ולחות ונדגמו 11 חלקות בהן נישקל היבול.
    תוצאת יבול הפירות מלמדת על רגישות רבה של הפלפל לטמפרטורות על מיטביות, ונמצאת בהתאמה לתוצאות שהתקבלו בהולנד(6).
    בטמפרטורה יממתית גבוהה מ 21 מעלות נמצאה פחיתה ביבול הפירות בשיעור של כ-12 %\ מעלה.
    פחיתת היבול הייתה בשיעור של 36% בין האזור בו הושגה טמפרטורה (ממוצעת לכל עונת הגידול ) של 21 מעלות יממתיות, לבין האזור החם ביותר.
    ייחודיות העבודה בזה שמצביעה על מקדם תגובת היבול לערכי טמפרטורה על מיטביים, כך שניתן לשלבו בשיקולים כלכליים הקשורים להפחתת הטמפרטורה בבית הצמיחה בתנאי צינון.

    http://old.arava.co.il/cgi-webaxy/sal/sal.pl?lang=he&ID=457087_arava2012&act=view&dbid=files&dataid=489&fid=f6&name=%D7%A4%D7%9C%D7%A4%D7%9C%20%D7%91%D7%9E%D7%A4%D7%9C%20%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA%2021.