מנת השקיה, איכות המים, ותשתית הגידול בפלפל
ירקותמנת השקיה, איכות המים, ותשתית הגידול בפלפל
אביתר איתיאל - שה"מ, משרד החקלאות
שי אהרון, שבתאי כהן, רבקה אופנבך, רמי גולן, ישראל צברי, יורם צביאלי - מו"פ ערבה
אלון בן גל - מרכז מחקר גילת, מינהל המחקר החקלאי.
B603-0179-06 .'מס תכנית
תקציר ומטרת העבודה
מטרת העבודה הייתה לבחון תגובת פלפל למנות השקיה בתשתיות גידול שונות ובשתי איכויות מים.
לשם כך נשתלו צמחי פלפל מהזן, 7187) זרעים גדרה) בבית רשת 50 מש ע"פ קרקע מסוג חמדה, בתחנת יאיר 4/8/2005 -ב בערבה.
תעלות ברוחב 40 ס"מ ובעומק 20 ס"מ נחפרו במפסק ערוגות של 6.1 מטר. בתוך התעלות הונח מצע טוף 8-0 (חברת טוף מרום גולן) בנפח אחיד של 50 ליטר\מ"ר. הגידול בתעלות הושווה לתשתית נש"מ בנפח זהה, ולציפוי חול בעובי של 40 ס"מ ע"פ החמדה.
מנות המים לטיפולים פצלו 24 ימים לאחר השתילה. המנות עודכנו אחת לשבוע יחסית לערכי הדיות שנמדדו מליזימטר מרבי בהתאם למקדמי ההחזר של: 5.0 ,1 ,5.1 ,2 .בסיום העונה הסתכמו מנות ההשקיה ל: 350 , 684 ,962 ,ו 1350 מ"מ. וזאת בשתי מליחויות המים של: 5.2 ,ו-7.0 דצי"ס\מטר.