ירקות משרד החקלאות ופתוח הכפר
שירות ההדרכה והמקצוע
אגף הירקות יולי 2007
עגבניות חממה באשכולות ליצוא
שלי גנץ, גיא רשף, שלמה אילני, עומר זידאן
בשנים האחרונות התרחבו הייצור והשיווק של עגבניות באשכולות. במדינות רבות בעולם מוצר זה מהווה אטרקציה בשיווק ומשמש כסמל לטריות התוצרת. השיזרה הירוקה והרעננה מעידה על זמן קצר בין הקטיף לשיווק. לאשכול טוב של עגבניות נחשב אשכול, המכיל בתפרחת פירות אחידים בגודל, בצורה ובצבע ובעל מראה רענן. זנים, המתאימים לקטיף אשכולות, צריכים להצטיין בשדרה ובעלי הגביע, השומרים על צבעם הירוק ועל חיוניות לאורך זמן. בנוסף לזאת, על הזנים להצטיין בהיעדר נשירה של פירות מהאשכול בזמן המשלוח וההובלה. הפירות של כל זני העגבניות גדלים בתפרחת, אך אלה המתאימים לקטיף באשכול הם בעלי ציר מרכזי, אשר אליו מחוברים הפירות משני הצדדים באופן סימטרי.
ניתן לשווק אשכולות בעלי פרי בגדלים שונים, בתנאי שתהיה אחידות בגודל הפירות באשכול.