דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 1412 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 31
    דצמ
    בחינת דרכים להארכת עונת הפלפל בערבה המרכזית
    ירקות

    שמעון פיבוניה, גבריאל פריזם, יורם צביאלי, תמיר אורן, מוטי אושרוביץ, סבטלנה גוגיו, מילי זנבר, מיכאל וקנין - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר
    עדי סויסה - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    כתובת המחבר: shimonp@arava.co.il
    תקציר
    בניסוי שנערך בפלפל בבית רשת וחממה בתחנת יאיר בעונת הגידול 2022/23 נבחנה האפשרות לשימוש במווסתי צמיחה לשיפור החנטה האביבית בערבה המרכזית, במטרה להאריך את עונת הקטיף של פרי איכותי.
    נבחנו מינונים שונים של ג'יברלין ואורסט ותדירויות שונות של יישום הטיפולים במהלך החורף על הזנים סנסיי ונועם (זרעים גדרה) בחממה (שתילת 5/9/22) והזן סנסיי בבית רשת בלבד (שתילת 23/8/22).
    טיפולי הג'יברלין והשילוב של ג'יברלין עם אורסט גרמו להארכת הפרקים של הצמחים. ההשפעה הייתה יותר בולטת בחממה ובזן נעם בפרט.
    בסיכום הניסוי נמצא כי לטיפולים לא הייתה השפעה על הגדלת היבול האביבי המשווק. ההשפעה של הטיפולים התבטאה בעיקר בהגדלת היבול של פרי קטן שאינו ראוי לשיווק.
    בניסוי קודם שנערך בתחנת יאיר בעונת 2021/22 לא נמצאו זנים עם חנטה טובה באביב. בעבודה הנוכחית נוסתה הגישה של שימוש במווסתי צמיחה לשיפור החנטה האביבית, לעת עתה ללא הצלחה.
    מוצע להמשיך ולסרוק אחר זנים בעלי יכולת גנטית לחנטה משופרת בתנאי החורף בערבה ולבחון שילובים נוספים ועיתוי הטיפולים עם מווסתי צמיחה.

    Extending pepper season in the Central Arava Region.
    Shimon Pivonia, Yoram Zvieli, Mili Zanbar, Shlomi Vakrat, Dudi Kadosh - Northern and Central Arava-Tamar R&D
    Adi Suisa, David Silverman - Extension Service, Ministry of Agriculture and Rural Development
    Writer address: shimonp@arava.co.il
    Keywords: Arava, Capsicum annuum, fruit quality

  • 31
    דצמ
    מבחן זני בזיל, סתיו 2023 משק לוט כיכר סדום
    ירקות

    מעין פלוס קטרון - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
    דוד סילברמן - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    דוד קניגסבוך, דני צ'לופוביץ', דליה מאורר - המחלקה לאחסון, מנהל המחקר החקלאי
    שרון אדיב, ארי כנפו - משק לוט, נאות הכיכר
    כתובת המחברת: maayank@arava.co.il

    תקציר
    הבזיל (Ocimum basilicum L.) הינו הגידול החשוב ביותר מבין כל התבלינים הטריים ליצוא. תקופת שיווקו העיקרית היא בחורף, אך הוא גדל ומשווק כל ימות השנה. הבזיל הוא גידול קיצי מובהק, הזקוק לטמפרטורה גבוהה לשם התפתחותו התקינה. מעבר הגידול לכיכר סדום ולערבה מחייב מציאת זנים חדשים, שיתאימו לגידול באזור זה בעונות השנה השונות.
    בהמשך לבחינה הקודמת של זנים בגידול אביבי, חורפי וסתווי, נשתלו (19/09/2023) שישה עשר זני בזיל במנהרה עבירה במשק לוט, מושב נאות הכיכר שבכיכר סדום, כדי לבחון זנים אלה בשתילה לגידול סתווי.
    במהלך עונת הגידול, בחודשים אוקטובר-נובמבר, נערכו 5 קצירים ונשלחו מדגמים לבדיקת איכות לאחר האחסון למעבדה במחלקה לאחסון במנהל המחקר בבית דגן.
    בניסוי זה נמצאו הזנים הגר וקאירה בעלי חיי מדף טובים לאורך כל העונה. מבחינת המופע הזנים 55 ו-34 ו-222 שהיו בעלי מופע טוב בשטח- גודל טוב וצורה יפה, הצטיינו רק בשלושה קצירים מתוך החמישה. הזן גוליבר, למרות שמו, בעל עלים בינוניים קטנים ושמר על מופע טוב לאורך כל העונה ואף חיי מדף טובים. SM BASIL1 גם הצטיין בחיי המדף. הזן 429 היה בעל חיי מדף טובים אך עלווה גדולה ביותר ולא מתאים לשיווק כמוהו גם הזן ILL2 גם בעל עלווה גדולה. הזן לאקי גם בעל חיי מדף טובים אך הזן קומפקטי מאוד ונוטה לפריחה מוקדם. הזן A2 אשר הצטיין ברוב הקצירים מבחינת איכות למעט הקציר האחרון נראה כזן שכדאי להמשיך ולבחון.
    מוצע לבדוק את הזנים שהצטיינו במבחן בניסוי בעונה נוספת, ובמקביל גם בהיקף חצי מסחרי במשק חקלאי.

    Trial of Basil varieties for autumn cultivation, Lot farm, Sodom Valley, North Arava region 2023
    Maayan Plaves Kitron - Central and Northern Arava-Tamar R&D
    David Silverman - Extension Service, Ministry of Agriculture and Rural Development
    David Kenigsbuch, Daniel Chalupowicz, Dalia Maurer - Postharvest Science of Fresh Produce, Agricultural Research Organization (ARO)
    Sharon Adiv, Ari Knafo – Lot Farm, Ne'ot HaKarfar
    Writer address: maayank@arava.co.il

  • 16
    דצמ
    המלצות להדברת רכנף חיוור בפלפל 2022
    ירקות, הגנת הצומח
  • 6
    דצמ
    ניסוי זני פלפל במנהרה עבירה תחנת זוהר כיכר סדום 2022/23
    ירקות

    ניסוי זני פלפל במנהרה עבירה בכיכר סדום 2022/23
    שמעון פיבוניה1, יורם צביאלי1, מילי זנבר1, עדי סויסה2, שלומי וקרט1, , דודי קדוש1, דוד סילברמן2
    1מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, 2שה"מ משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    כתובת המחבר shimonp@arava.co.il

    תקציר
    שטח הפלפל הסתווי בערבה וכיכר סדום בעונת 2022/23 עמד על כ 7,000 דונם (מתוך כ 11,000 דונם בהיקף ארצי). שטח הזנים האדומים מהווה כ 75% מכלל הפלפל. במושבי כיכר סדום בהם גידלו בעבר פלפל בהיקף של כאלפיים דונם יש כיום מאות דונמים בודדים ועיקר הגידול במנהרות עבירות. כדי להימנע מבעיות חנטה בטמפרטורות גבוהות, שתילת הפלפל בכיכר סדום מתחילה רק בספטמבר והקטיף מתחיל בדצמבר-ינואר. תחילת הגידול היא תחת רשת צל בלבד ובהמשך פורשים פלסטיק לכיסוי המבנה. טמפרטורות החורף הנוחות מאפשרות לצמח להמשיך ולהיות פעיל גם במהלך החורף ועם היציאה מהחורף הפריחה והחנטה תקינים. בתנאי הכיכר ניתן לקטוף פלפל ליצוא משתילות ספטמבר, מינואר עד מרץ, תקופה בה מחירי היצוא בדרך כלל טובים, ולקטוף פרי איכותי בחודשים אפריל עד יוני, תקופה עם מחירים אטרקטיביים בדרך כלל בשוק המקומי. יתרון גידול הפלפל בכיכר סדום בהשוואה לערבה מתבטא בכמות גדולה יחסית של פרי בקטיף חורפי בחודשים ינואר עד מרץ לעומת מסת יבול גדולה בנובמבר-דצמבר בערבה ובהמשך גידול תקין בחורף וקטיף פרי איכותי בחודשים אפריל-יוני.
    מזה מספר שנים רב לא נעשה מבחן זני פלפל בכיכר סדום. הזן העיקרי בכיכר הוא וויפר של חברת אפעל. זהו זן קומפקטי המתאים לגידול במנהרות עבירות, עתיר יבול וחונט היטב בטמפרטורות גבוהות. גודל הפרי של וייפר הוא קטן יחסית ויש חשיבות להגדיל את מגוון הזנים לפי ההתאמה לדרישות השוק. בניסוי נמצאו זנים עם יבול גבוה יחסית ופרי גדול אשר יש טעם להמשיך ולבחון בקנה מידה מצומצם את התאמתם לגידול במנהרות עבירות בכיכר סדום, ואת יציבותם מבחינת היבול ואיכותו. בעונה זו, בדומה לשנים קודמות, נמצא שלגידול פלפל בחממה בכיכר סדום יתרון משמעותי בהשוואה לגידול במנהרה עבירה. יש מקום לשקול מעבר הדרגתי של מגדלי הפלפל בכיכר לגידול בחממה.

    Pepper varieties trial in walk in tunnels – Sodom Valley, 2022/23
    Shimon Pivonia, Yoram Zvieli, Mili Zanbar, Shlomi Vakrat, Dudi Kadosh - Northern and Central Arava-Tamar R&D
    Adi Suisa, David Silverman - Extension Service, Ministry of Agriculture and Rural Development
    Writer address: shimonp@arava.co.il
    Keywords: Arava, Capsicum annuum, fruit quality