דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 1412 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 8
    ינו
    ,עדכון ינואר 2020 רשימת תכשירי הדברה לפגעים בפלפל
    ירקות, הגנת הצומח

    רשימת תכשירי הדברה לפגעים בפלפל
    ערכו:
    סבטלנה דוברינין רפרנט הגנת הצומח בפלפל, תמר אלון מדריכת הגנת הצומח
    נטע מור ממ"ר הגנת הצומח בירקות
    דוד סילברמן ממ"ר גידול ירקות ותבלינים בבתי צמיחה ורפרנט פלפל

  • 1
    ינו
    ניסוי זני מלון סתיו תחת רשת 50 מש, תחנת יאיר 2019
    ירקות

    ניסוי זנים של מלון סתיו בגידול תחת רשת 50 מש
    תחנת יאיר, 2019
    יורם צביאלי, מילי זנבר, מוטי אושרוביץ, אבי אושרוביץ, יניב בן פלאי, סבטלנה גוגיו, אפי טריפלר - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
    עדי סויסה, שמשון עומר - משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    כתובת המחבר: yzvieli@arava.co.il
    תקציר
    מלון סתיו הינו גידול מסורתי וותיק בסל הגידול בערבה. בשנים האחרונות אנו חווים עלייה מתמדת באוכלוסייה של כנימת עש הטבק (כע"ט), ומדי עונה נצפים בערבה נזקים משמעותיים ליבול ולמרכיבי איכות הפרי, במיוחד ירידה באחוז הסוכר, כתוצאה מווירוסים שמועברים על-ידי המזיק. הניסוי נערך בתחנת יאיר בעונת הסתיו 2019/20 וכלל 7 זני מלון מטיפוסים שונים, בגידול במנהרה עבירה מכוסה רשת 50 מש.
    עם תחילת הפריחה הוכנסה כוורת של דבורי דבש למבנה. כיסוי הרשת נותר סגור למשך כל תקופת הגידול, למעט כניסה ויציאה של עובדים מבעד לכניסת רשת כפולה. במהלך כל 75 ימי הגידול לא נוטרו מזיקים במבנה ולא נצפתה כל נגיעות בווירוסים. פעילות הדבורים הייתה תקינה, והיבול שנקטף מעיד על האבקה טובה, על אף הכיסוי ברשת. גידול הצמחים תחת הרשת הצריך תשומת לב למשטר ההשקיה והדישון, למניעת צימוח מופרז.
    הקטיף החל ב-18.9.19 בגיל 50 ימים משתילה ונמשך במשך 25 ימים עד 13.10.19.
    הפרי הקטוף מוין במרכז האיכות בתחנת יאיר למדדים המקובלים בשיווק פרי לשוק המקומי. דגימות פרי סוג א' הושהו למשך 4 ימים בתנאים המדמים שיווק לשוק המקומי, בטמפרטורה של 20 מ"צ, ונבדקו שוב לקביעת איכות הפרי.
    הזן 3542 (ג'סטין, אוריג'ן) בלט ביבול גבוה באופן מובהק מרוב זני הניסוי, עם 5.7 ו-4.9 ק"ג למ"ר יבול כללי וסוג א', בהתאמה. תוצאת יבול זו דומה ליבולים המתקבלים בגידול מסחרי באזור. הזנים 3542, 3641 (א.ב זרעים) ו-632 (אוריג'ן) בלטו בשיעור גבוה של פרי גדול מסוג א'. הזן 632 בלט בשיעור גבוה של פרי בכיר.
    בבדיקות הפרי לאחר השהיה למשך 4 ימים נמצאו בזנים 3542, גלורי (אוריג'ן) ו-3641 שיעור נמוך מאוד של פגמים ושיעור גבוה של פרי מוצק. הזנים גלורי 6213 וגלקסי בלטו ברמתTSS גבוהה בפרי.
    לסיכום, גידול זני מלון תחת רשת 50 מש במהלך עונה שלמה נמצא אפשרי, ללא פגיעה ביבול ובאיכות הפרי. מומלץ לחקלאים מגדלי המלון הסתווי להתנסות בשיטת גידול זו ולהגדיל בהדרגה את השטח המוגן על-ידי רשת 50 מש, למניעת נזקי וירוסים.

    Growing autumnal melon varieties under 50 mesh insect proof net. Yair experiment station, Arava 2019.
    Yoram Zvieli1, Moti Oshrovitz1, Avi Oshrovitz1, Mili Zanbar1, Svetlana Gogiu1, Yaniv Ben Pili1, Effi Triploer1, Adi Suisa2, Shimshon Omar2
    1Central and Northern Arava Tamer R&D
    2Extension Service, Ministry of Agriculture and Rural Development
    Writer address: yzvieli@arava.co.il

  • 10
    דצמ
    המלצות השקיה ודישון מלון ואבטיח חורף אביב במבנים בערבה 2019-2020
    ירקות
  • 3
    נוב
    ניסוי זני פלפל בבית רשת , משק קלם פארן 2018/19
    ירקות

    ניסוי זני פלפל בבית רשת, משק קלם פארן 2018/19
    יורם צביאלי, מילי זנבר, רבקה אופנבך, סבטלנה גוגיו, אסף בוקיש - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר
    יובל קלם - מושב פארן
    עדי סויסה, דוד סילברמן - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    כתובת המחבר: yzvieli@arava.co.il
    תקציר
    מושב פארן הממוקם במרכז הערבה מהווה נישה אקלימית מיוחדת המטיבה עם גידול הפלפל התופס את מרבית השטחים המעובדים של פארן. במטרה לבחון זנים חדשים פרי טיפוח ישראלי ומחו"ל ולהעריך את פוטנציאל היבול ואיכות הפרי של זנים אלו וזני ביקורת ותיקים בתנאים הקיימים במושב פארן, נערך בעונת 2018/19 ניסוי זנים בבית רשת מסחרי של משק קלם. הניסוי כלל 19 זנים רובם בעלי עמידויות משופרות בכלל זה ל- TSWV, מתוכם 10 זנים אדומים, 5 צהובים ו 4 כתומים, של 7 חברות זרעים: א.ב. זרעים, אדמה מכתשים, אוריג'ן, אפעל, דנציגר דן זרעים, הזרע סידס, זרעים גדרה.
    הצמחים נשתלו בשתי שורות לערוגה (רוחב 1.60 מטר), כל 40 ס"מ צמח, עומד מחושב של 3,125 צמחים לדונם. אורך חלקה בודדת 4 מטר ערוגה, שטחה 6.4 מ"ר ובה 20 צמחים. שיטת הגידול כללה שימוש ברשתות צל, טיפולי ההשקיה, דישון והגנת הצומח היו כמקובל בגידול המסחרי באותו שטח. רשת הצל הוסרה 41 ימים משתילה ונפרסה שוב ב 1/2/19 עד לסיום הניסוי.
    הקטיף החל ב 22/10/18 (89 ימים משתילה) והסתיים ב- 1/4/19 (שבוע 14). סה"כ נערכו 11 קטיפים. הפרי מוין במרכז האיכות בתחנת יאיר לפי המדדים לאיכות יצוא. פרי באיכות יצוא הושהה בסימולציה לתנאי יצוא למשך 17 יום בטמפרטורה של 7 מ"צ ו- 96% לחות יחסית ואח"כ 3 ימים בטמפרטורה של 20 מ"צ ונבדק שוב לקביעת מוצקותו ומדדי איכות אחרים לאחר ההשהיה. בסיום הבדיקה נקבע ציון האיכות. מרכיבי הציון 60% פרי זקן, 30% מוצק, 5% חטטים ו 5% חריגי צבע.

    היבול הכללי של הזנים האדומים נע בין 10.3-8.0 ק"ג למ"ר והיבול ליצוא בין 9.2-7.4 ק"ג למ"ר ללא הבדל סטטיסטי בין הזנים. הזנים נועם, קנון, 4005 ו מקסימוס היו בעלי שיעור גבוה של פרי מוצק, מעט פרי זקן וציון איכות גבוה. הזנים בישוף, מקסימוס, נועם, 1758 ו 83828 נמצאו בעל אחידות משקל טובה לאורך כל העונה
    היבול הכללי של הזנים הצהובים נע בין 9.6-8.1 ק"ג למ"ר והיבול ליצוא בין 8.3-7.3 ק"ג למ"ר, ללא הבדל סטטיסטי. הזנים לוויס, שיר, יעל וניל בלטו בשיעור מוצקות גבוה ואחוז נמוך של פרי רך, יחסית לזן הביקורת דינמו. הזנים הכתומים הניבו יבול כללי בין 9.3-7.2 ק"ג למ"ר והיבול ליצוא בין 8.6-6.6 ק"ג למ"ר ללא הבדל מובהק. הזן קולורטה בלט באיכותו, אחוז גבוה מאוד של פרי מוצק ושיעור אפסי של פרי רך. זן זה בלט גם באפילותו יחסית לשאר זנים. הזן 9014 בלט באחידות המשקל.
    לסיכום, לאור התוצאות הטובות החוזרות במספר עונות של הזנים האדומים בוטרוס ו נועם (זרעים גדרה), מוצע להוסיפם לרשימת הזנים המומלצים לגידול. הזנים 1758 (אוריג'ן), 4005 (א.ב. זרעים), בישוף, מקסימוס (דנציגר, דן זרעים), 83026, 83828 (הזרע סידס) מוצעים להמשך בחינה. מוצעים להמשך בחינה גם הזנים הכתומים קולורטה (זרעים גדרה) ו 9014 (אוריג'ן) והזן הצהוב ניל (הזרע) שבלטו בתוצאות טובות. מוצע לחזור ולבדוק זנים נוספים להרחבת מבחר הזנים העומד לרשות החקלאים.
    Net house pepper varieties trial – Moshav Paran, 2018/19
    Yoram Zvieli, Mili Zanbar, Svetlana Gogiu, Rivka Offenbach, - Northern and Central Arava-Tamar R&D
    Yuval Kelem – Moshav Paran
    Adi Suisa, David Silverman - Extension Service (Sha'am) Ministry of Agriculture and Rural Development
    Writer address: yzvieli@arava.co.il Keywords: Arava, Capsicum annuum, fruit quality