דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

  • 1
    ינו
    בדיקת ראשונית של השפעת רשתות צבעוניות על פלפל, תחנת יאיר 2001/2
    ירקות

    בדיקת ראשונית של השפעת רשתות צבעוניות על פלפל, תחנת יאיר 2001/2
    רבקה אופנבך, אילנה ולר, רמי גולן, ישראל צברי – מו"פ ערבה
    יוספה שחק, יוג'ין גוסוקובסקי, יורי גילר - מנהל המחקר החקלאי
    רז גני לוין - פולישק

    בתצפית ראשונית בגידול פלפל תחת רשתות צבעוניות שנערכה בתחנת יאיר נמצאה השפעה של תכונות אופטיות שונות שהביאו לשינויים במבנה צמח הפלפל ובפרמטרים השונים של היבול. נמצאה השפעה על הצימוח, נינוס התארכות והגברת הסיעוף.
    ברשת הכחולה גובה הצמחים בשני הזנים היה נמוך בהשוואה לרשתות האחרות.
    ברשתות האפורה והשחורה הצמחים הגיעו בשני הזנים לגובה רב. ברשת האפורה נראית אף השפעה בזן 107 על גובה ההתפצלות הראשונה.
    בספירת ענפים מרכזיים לצמח בסיום הקטיף נמצאה השפעה של הרשת האדומה על הגדלת מס' הענפים לצמח, תכונה זו אינה חיובית, בגדול פלפל בהדליית קורדונים, נעדיף צמחים (זנים) עם מעט ענפים מרכזיים, צמח פתוח ומאוורר, במידה ותמצא רשת המקטינה את מס' הענפים יתרונה בגדול יהא משמעותי ביותר.
    בזן 107 התקבל יבול גבוה ברשתות האדומה והפנינה. הזן טורקל הגיע ליבול גבוה ברשת האדומה. יתכן ותוספת ענפים ברשת האדומה הגדילה בתנאי ניסוי זה את היבול.
    במשקל הפרי הבודד התקבלו תוצאות שונות, בזן 107 השונות בגודל הפרי נעה מ – 102 ג' משקל פרי ליצוא עד 154 ג'. בזן טורקל משקל הפרי נע מ – 104 ג' עד 145 ג'. ברשת אלומינט הפרי נמצא קטן בשני הזנים.
    עקב התפרצות קשה של מחלת הקימחונית הופסק הניסוי לפני הזמן המתוכנן. למרות קושי זה, ניתן לראות מגמות של השפעות פיסיולוגיות סלקטיביות של מספר רשתות, אשר מן הראוי יהיה לבחון אותן שוב. יש חשיבות בהמשך בדיקת פוטנציאל הרשתות הצבעוניות בפלפל. בעיה נוספת שנתקלנו בה: המינהרות הקטנות בהן נעשה הניסוי הראשוני יוצרות שונות מבחינת התאורה והמיקרו-אקלים. את הניסוי הבא רצוי להקים בבית רשת גדול אופקי.

  • 1
    ינו
    מחזור מים בפלפל בתנאי הערבה, תחנת “זהר” ותחנת “יאיר”
    ירקות

    מחזור מים בפלפל בתנאי הערבה, תחנת "זהר" ותחנת "יאיר"
    ש. כהן, ר. אופנבך, ע. מדואל , אלנה וולר , דודו אלקיים , ישראל צברי– מו"פ ערבה
    א. בר-טל, מ. קינן, ש. סוריאנו – המכון למדעי הקרקע מים והסביבה
    ב. אלוני, ל. קרני – המכון לגידולי שדה וגן
    מבוא
    חקלאי הכיכר התפרנסו בשנים האחרונות בעיקר מגידול מילונים בשטח פתוח בסתיו ומילון ואבטיח במנהרות עבירות באביב. ניצול הטמפ' הגבוהות בסתיו הביא ליתרון ביצוא מילונים בסתיו המאוחר. זה מספר שנים שחלה ירידה משמעותית בהכנסות מגידול הדלועים בערבה, שגורם למשבר כלכלי חמור בכיכר סדום ולכן נוצר צורך לגוון את סל הגידולים. גדול פלפל בבית צמיחה הינו אחד הגדולים המהווה חלופה לגדול המילונים המסורתי בכיכר. תנאי האקלים של כיכר סדום הינם קיצוניים ושונים אף מאקלים הערבה התיכונה שהיא האזור העיקרי של גידול פלפל בארץ. הטמפרטורות הגבוהות בכיכר סדום ובערבה בכלל בסתיו ובאביב מגבילות מאד את עונת הגדול ואינן מאפשרות להגיע למלוא פוטנציאל הגדול מבית הצמיחה. הקטנת עומס החום באמצעות צינון בית הצמיחה, מאפשרת שתילה מוקדמת של פלפל (1/8) בהשוואה לשתילה המאוחרת המקובלת בכיכר (20/9), הקדמת הקטיף הראשון לנובמבר והארכת העונה באביב עד סוף יוני ובכך נצפה לקבלת מלוא הפוטנציאל מבית הצמיחה.

  • 1
    ינו
    הדברה של אקרית העיוותים בפלפל מתוק באמצעות האקרית הטורפת
    ירקות

    הדברה של אקרית העיוותים בפלפל מתוק באמצעות האקרית הטורפת ומעקב אחר הבדלים ברמת אוכלוסיית התריפס קליפורני בחממה בגידול אורגני.

  • 1
    ינו
    בחינת נביטה וחנטה של שישה זני שעועית בזריעה באביב
    ירקות

    מטרת התצפית- בחינת נביטה וחנטה של שישה זני שעועית בזריעה באביב בתנאי הערבה

    נורית שפירא – מו"פ ערבה, גדי אבישר– . כ צ.ט.
    שבתאי כהן– מו"פ ערבה

    הקדמה
    בחקלאות אורגנית קיימת חשיבות לגידול שעועית vulgaris Phaseolus) משפחת
    הקיטניות Leguminosae (כחלק ממחזור גידולים, בזכות חיידקים קושרי חנקן. בנוסף תיחוח
    החומר הצמחי הירוק משמש לטיוב הקרקע.
    החקלאות בערבה מתאפיינת בגידול חורף אינטנסיבי במבנים חסויים (חממות, בתי רשת). בקיץ
    בחודשים יוני-יולי מתקיימת תקופת סניטציה האורכת כחודש ימים, תקופת חייץ בין שתי עונות
    גידול. תקופת הסניטציה מהווה גורם מגביל לשתילה וזריעה ולסיום גידול קודם.
    גידול שעועית הוא גידול מהיר אשר יכול להשתלב כגידול ביניים בין שתי עונות גידול
    עיקריות ולשמש אלטרנטיבה למיני דלועיים כמו מילון ואבטיח. גידול שעועית בערבה מתקיים
    בעיקר בחלקות אורגניות. חקלאים המגדלים שעועית נוהגים לזרוע שעועית בחורף בשטח פתוח
    לפיכך לא היה ניסיון לגבי גידול שעועית בתקופת האביב ובמבנים חסויים תחת רשתות.