בחינת נביטה וחנטה של שישה זני שעועית בזריעה באביב
ירקותמטרת התצפית- בחינת נביטה וחנטה של שישה זני שעועית בזריעה באביב בתנאי הערבה
נורית שפירא – מו"פ ערבה, גדי אבישר– . כ צ.ט.
שבתאי כהן– מו"פ ערבה
הקדמה
בחקלאות אורגנית קיימת חשיבות לגידול שעועית vulgaris Phaseolus) משפחת
הקיטניות Leguminosae (כחלק ממחזור גידולים, בזכות חיידקים קושרי חנקן. בנוסף תיחוח
החומר הצמחי הירוק משמש לטיוב הקרקע.
החקלאות בערבה מתאפיינת בגידול חורף אינטנסיבי במבנים חסויים (חממות, בתי רשת). בקיץ
בחודשים יוני-יולי מתקיימת תקופת סניטציה האורכת כחודש ימים, תקופת חייץ בין שתי עונות
גידול. תקופת הסניטציה מהווה גורם מגביל לשתילה וזריעה ולסיום גידול קודם.
גידול שעועית הוא גידול מהיר אשר יכול להשתלב כגידול ביניים בין שתי עונות גידול
עיקריות ולשמש אלטרנטיבה למיני דלועיים כמו מילון ואבטיח. גידול שעועית בערבה מתקיים
בעיקר בחלקות אורגניות. חקלאים המגדלים שעועית נוהגים לזרוע שעועית בחורף בשטח פתוח
לפיכך לא היה ניסיון לגבי גידול שעועית בתקופת האביב ובמבנים חסויים תחת רשתות.