דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 126 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 1
    ינו
    השפעת חימום יום על יבול הפירות בפלפל
    ירקות

    השפעת חימום יום על יבול הפירות בפלפל

    אביתר איתיאל, יורם צביאלי-שה"מ, משרד החקלאות, ב"ש.
    שי אהרון, דורית חשמונאי, ריבקה אופנבך, שבתאי כהן, דודו אלקיים, עמי מדואל, ישראל צברי, רמי גולן- מו"פ ערבה.
    ד"ר איתן פרסמן- מינהל המחקר החקלאי, המכון לגידולי שדה, מכון וולקני,משרד החקלאות.

    תקציר
    השפעת חימום יום במהלך החורף, על יבול הפירות בפלפל נבדקה בשתי תחנות מחקר בערבה.
    בתחנת יאיר נשתלו שני זני פלפל (סליקה- חברת אפעל, ורפסודה -חברת מכתשים), בתשע חממות. במהלך החורף למשך
    כ-100 ימים, הופעלו משטרי טמפרטורת יום שונים באמצעות סגירת הוילונות בחממות. בחלק מהחממות הותקנו וונטות שפעלו על מנת להחליף אוויר עם החוץ, ובחממה נוספת בוצעה העשרת פד"ח באמצעות הזרקת גז קר.
    בזן סליקה התקבלה תוספת של כ- 30% במספר הפירות הראויים ליצוא, אך ללא כל עלייה ביבול הכולל, ובכך אוששו התוצאות מעונת הניסוי הקודמת. בזן רפסודה התקבלה תוספת של כ-20% במשקל הפירות הכולל אך ללא תוספת ביבול הפירות ליצוא, וזאת עקב עלייה במספר הפירות הסדוקים .
    מכאן שההשפעות על היבול הכולל וליצוא מותנות בזן ולא ניתן לאמץ את השיטה באופן גורף.
    תחום התגובה החיובית לתוספת יבול פירות, נמצא בחממות בהן הטמפרטורה לא עברה את סף 30 המעלות במשך היום. כמו כן לא נמצא יתרון לחממות בהן בוצעו חילופי אוויר. ריכוזי הפד"ח הנמוכים יותר לא היוו מגבלה ליבול הפירות.
    עליית ריכוזי הפד"ח עד כדי 800 ח"מ אומנם גרמה לצימוח רב יותר אך הניבה תגובה מאוד מתונה ביבול הפירות.

    בתחנת זהר שבכיכר סדום נשתלו שישה זני פלפל בשתי חממות. בחממת הביקורת הוילונות היו מופשלים 24 שעות במשך כל תקופת הטיפולים: 1/12-1/3, ואילו בחממה בה בוצע חימום יום נסגרו הוילונות בשלושת הכיוונים: מזרח, מערב, וצפון באופן קבוע, ואילו וילון דרום נסגור במהלך היום, והורם בלילה.
    בכל ששת הזנים התקבלה עלייה ביבול הכולל בעקבות החימום יום בשיעור של 10-40%. תוספת זו נגרמה מעלייה במספר הפירות ומשקלם. במרבית הזנים חלה ירידה ביבול ליצוא עקב עליית שיעור הפירות המעוותים שנמצאו חסרי זרעים.

    יתכן ושיעור התגובה הגבוהה יותר לחימום יום שהתקבל בתחנת זהר, נגרם עקב טמפרטורת לילה גבוהה יותר מאשר בתחנת יאיר.

  • 1
    ינו
    השפעת המרחק על הקרקע בין שתי שורות הצמד בפלפל
    ירקות

    השפעת המרחק על הקרקע בין שתי שורות הצמד בפלפל

    אביתר איתיאל-שה"מ משרד החקלאות
    שי אהרון,רבקה אופנבך,צברי ישראל,רמי גולן-מו"פ ערבה

    תקציר
    צמחי פלפל מהזן 7157 (זרעים גדרה) נשתלו ב 6/9/04 בצמד שורות לערוגה בבית פלסטיק בתחנת יאיר. הצמחים נשתלו בשתי שורות לערוגה במרווחים של:0 ,20 ,40, 60 ס"מ בין שתי שורות הצמד על הקרקע ומרווח אחיד של 40 ס"מ באוויר.
    לא נמצאה השפעה למרווח צמד השורות על הקרקע על אף לא אחד ממשתני היבול והאיכות, אך התקבלה הבכרה מסוימת בטיפול מרווח 0 ס"מ .

  • 1
    ינו
    גידול בשיטת הנשמ במשק יוסי קיסוס
    ירקות

    גידול בשיטת הנשמ במשק יוסי קיסוס

    תקציר
    במשק מסחרי במושב פארן שבערבה, הוכנה תשתית נשמ. תעלות ברוחב של 30 ס"מ ובעומק של 20 ס"מ נבנו על פני הקרקע המקומית,שאינה ציפוי, במפסק ערוגות של 1.45 מטר. בתחתית התעלה הונחה שכבת טוף גס בעובי של כ-4 ס"מ ועליו יריעת פלריג. מצע של: טוף + קומפוסט ביחס של: 80 / 20 הונח בתוך הפלריג . נפח המצע היה כ-40 מ"ק\דונם. משקל הפירות הכולל וליצוא היה זהה לשני הטיפולים, אך בטיפול הנשמ התקבל מספר פירות רב יותר במשקל פרי נמוך יותר.

  • 1
    ינו
    תגובת פלפל לטמפרטורות על מיטביות.
    ירקות

    תגובת פלפל לטמפרטורות על מיטביות.
    אביתר איתיאל: שה"מ, משרד החקלאות.
    צחי ומשה רימון: מושב עין יהב.
    רבקה אופנבך: מו"פ ערבה
    Sitoue. מרכז משתלמים בערבה.

    תקציר ומטרת העבודה
    גידול פלפל בתנאי חימום וצינון מהווה אחוז קטן מכלל שטחי גידול הפלפל בערבה (1). בשנים האחרונות, הוסיפו מגדלים, אמצעי צינון באמצעות מזרון לח לחממות בהן מותקנים מתקני חימום, וזאת על מנת לשפר את ההנבה בתקופות השוליים. מטרת העבודה הייתה לבחון הנבת יבול פירות הפלפל בתגובה לטמפרטורות המתפתחות בשעות היום ע"פ ציר תנועת האוויר בעת צינון באמצעות מזרון לח בתנאים הקיימים בערבה.
    פלפל מהזן סליקה שנשתל ב- 4/0,1/8 נעקר כעבור 308 ימים, ב 9/6/05.
    הפעלת מערכת הצינון נפרסה ע"פ העונה הסתווית: מהשתילה ועד למחצית נובמבר, והעונה האביבית: מחודש מרץ ועד לסיום הגידול. לאורך ציר תנועת האוויר, ממערב למזרח, מוקמו חישני טמפרטורה ולחות ונדגמו 11 חלקות בהן נישקל היבול.
    תוצאת יבול הפירות מלמדת על רגישות רבה של הפלפל לטמפרטורות על מיטביות, ונמצאת בהתאמה לתוצאות שהתקבלו בהולנד(6).
    בטמפרטורה יממתית גבוהה מ 21 מעלות נמצאה פחיתה ביבול הפירות בשיעור של כ-12 %\ מעלה.
    פחיתת היבול הייתה בשיעור של 36% בין האזור בו הושגה טמפרטורה (ממוצעת לכל עונת הגידול ) של 21 מעלות יממתיות, לבין האזור החם ביותר.
    ייחודיות העבודה בזה שמצביעה על מקדם תגובת היבול לערכי טמפרטורה על מיטביים, כך שניתן לשלבו בשיקולים כלכליים הקשורים להפחתת הטמפרטורה בבית הצמיחה בתנאי צינון.

    http://old.arava.co.il/cgi-webaxy/sal/sal.pl?lang=he&ID=457087_arava2012&act=view&dbid=files&dataid=489&fid=f6&name=%D7%A4%D7%9C%D7%A4%D7%9C%20%D7%91%D7%9E%D7%A4%D7%9C%20%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA%2021.