המלצות גידול כרוביים
ירקותכרוב כרובית ברוקולי
דפון פורסם ב 2012
לעדכונים נא לפנות לצוות ההדרכה
כרוב כרובית ברוקולי
דפון פורסם ב 2012
לעדכונים נא לפנות לצוות ההדרכה
הנחיות והמלצות לטיפול בפרי פלפל קטוף ליצוא
2023-2024
מילי זנבר, יורם צביאלי, שמעון פיבוניה - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית - תמר
כרמית זיו - המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מרכז וולקני, מנהל המחקר החקלאי
עדי סויסה, דוד סילברמן - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
הצלחת הפלפל הישראלי בשוקי היצוא לאירופה, לרוסיה ולצפון אמריקה מותנית בשמירה על איכות הפרי לאחר הקטיף במשך 20 יום לפחות; בפעולות לשמירת האיכות יש להתחיל כבר בעת הגידול: טיפול בשדה נגד מחלות עלווה ונגד מחלות פרי; הקפדה על ניקיון (סניטציה) בתוך בית הגידול ובסביבתו; קטיף פרי במועדו, ודיוק בפעולת הקטיף. ביצוע מוקפד של הטיפולים לפני ולאחר הקטיף, ושמירה על שרשרת קירור עד הגעת הפרי ליעדו הסופי, יבטיחו איכות מעולה וחיי מדף ארוכים של פירות הפלפל.
ערכו:
נטע מור, ממ"ר בכיר מטה בהגנת הצומח בירקות
netmor@shaham.moag.gov.il
סבטלנה דוברינין, ממ"ר בכיר מחוזי בהגנת הצומח
svetyd@shaham.moag.gov.il