השפעת המליחות וריכוז החנקן במי ההשקיה על ריכוז ויבול החומר היבש בפירות פלפל
ירקותבניסוי בו נבחנו השפעות משולבות (פקטוריאליות) של מוליכות מי ההשקיה וריכוזי חנקן על צמחי פלפל, נבחנה גם השפעת הטיפולים על ריכוז החומר היבש בפרי והתפתחות הצבע. נבחנו ריכוזי חנקן של: 50, 100 ו- 150 ח"מ, ומוליכות מי ההשקיה (EC): 0.7, 2.5 ו- 4 דציסימנס למטר. הניסוי נערך בעונת 2012/13 בבית רשת בתחנת יאיר. מוליכות מי ההשקיה השפיעה על כל משתני היבול, למעט על משקל הפרי, ביחס קווי לעלייה במוליכות. משקל הפרי הושפע פחות מכולם ובאופן לא קווי, כנראה בהשפעת גורם פיצוי. במהלך העונה נדגמו 378 פירות מתשעת הטיפולים הפקטוריאליים של חנקן ומוליכות בארבע מועדי קטיף. למרות השפעת המליחות על מדדי היבול, ריכוזי החומר היבש בפירות שנדגמו ועוצמת הצבע לא הושפעו כלל משני גורמי הניסוי. תוצאה זו תואמת תוצאות קודמות לגבי השפעת מנות השקיה ומוליכות מי ההשקיה על יבול חומר יבש בפירות פלפל. מעבודה זו ומאלו שקדמו לה ניתן להסיק שפרי הפלפל, בשונה מפרי העגבנייה, אינו משנה את ריכוז החומר היבש בהשפעת מליחות בבית השורשים.
הבעת תודה
תודה למועצת הצמחים על תמיכתה במימון, לכל העוסקים במלאכה ובמיוחד לסבטלנה גוגיו.