דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 326 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 1
    ינו
    בחינת איכויות מים, רמת דישון, יחסי אמון – חנקה והשפעתם על גידול פלפל בערבה
    ירקות

    בחינת איכויות מים, רמת דישון, יחסי אמון - חנקה והשפעתם על גידול פלפל בערבה

    בחינת איכויות מים, רמת דישון, יחסי אמון - חנקה והשפעתם על גידול פלפל בערבה
    שבתאי כהן, רבקה אופנבך, דורית חשמונאי, אבי אושרוביץ, יורם צביאלי, רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
    כתובת המחבר: sab@inter.net.il
    תקציר
    כיום משתמשים בערבה בכ- 50 עד 80 יחידות חנקן לעונת גידול פלפל (ק"ג/דונם). יוני ניטרט (-N03) ואמון NH4+)) מהווים מקור חנקן לבניית החלבונים בצמח המתבצעת בתאי השורש ובתאי העלים. בתאי השורש בניית החלבונים נעשית תוך שימוש בעיקר ביוני האמון. מטרת הניסוי היא בדיקה האם רמות הזנה ויחסי אמון חנקה משפיעים על רמת היבול בתנאי הערבה.
    נבחנו שני גורמים: הרכבי דשן ואיכות מים.
    הרכב דשן ראשון המבוסס על דשן "שפר" 4-2-6+6% המכיל 6% מיקרו אלמנטים ויחסי האמון חנקה בהרכב החנקן 67% חנקה ו-33% אמון. הרכב שני מבוסס על דשן "מור" 4-2.5-6+6% המכיל 6% מיקרו-אלמנטים ויחסי האמון חנקה בהרכב החנקן 90% חנקה ו-10% אמון. נבחנו שתי רמות הזנה של 100 ח"מ חנקן המבוססים על 2 הרכבי הדישון ורמה נוספת של 150 ח"מ חנקן ב-90% חנקה במי השקיה. הרכבי הדשן נבחנו בשלוש איכויות מים במוליכות חשמלית של 1, 2.5, 4.0 dS/m.
    מתוצאות הניסוי עולה כי אין הבדל ביבול בין טיפולי ה-90% ל-67% בכל הטיפולים, כמו כן אין הבדל ביבול בין 100 ח"מ לבין 150 ח"מ, תוצאה דומה התקבלה בעונה הקודמת. בטיפולי איכות המים ושילובם עם רמות חנקה ב-100 ח"מ חנקן בטיפול של 67% חנקה במוליכות חשמלית של 2.5 dS/m ישנה ירידה מובהקת ביבול לעומת אותו טיפול במוליכות חשמלית של dS/m 1 אשר אינם באים לידי ביטוי בטיפולים האחרים בשתי רמות המוליכות החשמלית של 1 לעומת 2.5 dS/m. טיפול המוליכות החשמלית של 4 dS/m נמוך באופן ביבול מובהק משאר הטיפולים עקב רמת המוליכות החשמלית הגבוהה במי ההשקיה. לאור המחקרים האחרונים בנושא רמות ההזנה בפלפל בערבה נמצא כי אין צורך להעלות את רמות החנקן מעבר ל-100 ח"מ ונראה כי אין הבדל מובהק בתוצאות היבול בהקשר ליחסי אמון חנקה בתנאי הגידול בתחנת יאיר בחצבה.

    Effect of water quality, nitrogen nutritional level and nitrate : ammonium ratio on pepper cultivation
    Cohen S., Oshoroviz A., Hashmonai D., Offenbach R., Zvieli Y., Golan R. - Central and Northern Arava Tamar R&D
    Writer address: sab@inter.net.il
    Keywords: Capsicum annuum, salinity

  • 1
    ינו
    מציאת קשר בין רמת חנקן בפטוטרות עגבניות לרמת הדישון ולטעם העגבנייה
    ירקות

    מציאת קשר בין רמת חנקן בפטוטרות עגבניות לרמת הדישון ולטעם העגבנייה
    רמי גולן, סווטלנה גוגיו, רבקה אופנבך ויורם צביאלי - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
    כתובת המחבר: gram@netvision.net.il

    תקציר
    עגבניות הצ'רי הנפוצות היום בגידול בארץ הינם בעיקר מזן שירן. צורת הגידול של עגבניות הללו מעודדת קבלת פרי גדול עם יבול גבוה ואיכות טעם וצבע ירודים, זאת משום התמריץ הקיים מזה שנים בקרב מגדלים לפרי גדול יותר ולהעלאת יבולים בכדי להוריד עלויות.
    שווקי היצוא לעגבנית הצ'רי הישראלית הולכים ומצטמצמים היות והמוצר הישראלי נחשב היום למוצר רגיל אשר לא מחזיר למגדלים תמורה נאותה ומשום שמחירי הפרמיה אליהם מתכוונים המגדלים המייצאים הינם עבור פרי טעים מאוד שאינו תואם למוצר המבוקש. התוצאה היא תמורות מאוד נמוכות ליצואנים אשר אינן מצדיקות יצוא ואף גובלות בהפסדים למגדלים ובהפסקת גידול.
    בגידול העגבניות קיימת משוואה בין איכות, טעם ויבול. מעל רמת יבול מסוימת גם האיכות וגם איכות הטעם יורדים וביבולים הגבוהים של הזנים הטעם מאוד בעייתי. בכדי להשיג יבול גבוה מעלים המגדלים את רמת החנקן בדישון ואת כמויות המים. כתוצאה, מתקבל יבול גבוה מאוד אולם הפירות בעלי טעם מאוד ירוד, חיי מדף קצרים ואף בעיות בהתפתחות צבע.
    במהלך עונת הגידול 2014/15 נבדק הקשר בין רמת הניטרט והגלוקוז בעלי עגבנייה לריכוז הגלוקוז בפרי. הבדיקה נעשתה בפטוטרות ופירות עגבנייה אסנשיאל (באייר) וטוסקנה (אדמה מכתשים) בניסוי זנים בתחנת יאיר, בדומה לשיטת דגימת הפטוטרות הנהוגה בגידול פלפל בערבה לדיוק הדישון הניתן לגידול.
    מטרת הניסוי הייתה מציאת הקשר בין רמת הדישון לבין טעם העגבנייה בכוונה לפתח פרוטוקול בדיקה של הצמחים אשר יאפשר קביעת אופטימום דישון לצורך קבלת פרי איכותי וטעים.
    רמת הגלוקוז המקסימלית בפטוטרות עמדה על 16 מ"ג ל- 1 גרם חומר טרי והתקבלה כאשר נמדדו בפטוטרות כ- 9,000 ח"מ ניטרט (NO3). מעל לרמת חנקה זו התקבלה ירידה בריכוז הגלוקוז בפטוטרת. כמו כן, נמצא קשר ישר בין רמת הגלוקוז בפטוטרת לבין רמת הגלוקוז בפרי. הואיל ורמת הגלוקוז בפרי מהווה סמן טוב לרמת הטעם של העגבנייה נראה כי ניתן לראות קשר בין רמת החנקן בפטוטרות לבין רמת הגלוקוז בפרי. כמו כן, להערכתנו ניתן יהיה להשתמש בבדיקת הגלוקוז בפטוטרות כמדד לקביעת רמת הדישון האופטימלית הנדרשת ליצירת פרי טעים בעגבניות.
    כמובן שיש לחזור ולבסס את ממצאי בדיקה ראשונית זו בניסויים נוספים לקביעת שעת הדיגום האופטימלית במהלך היום, ולבדיקת סוכרים נוספים המצויים בעלים ובפטוטרות.

    Study of the relationship between the level of nitrogen in petiole to the level of fertilization and taste in tomato cultivation
    Rami Golan, Svetlana Gogio, Rivka Offenbach and Yoram Zvieli – Central and Northern Arava Tamar Research and Development
    Writer address: gram@netvision.net.il

  • 1
    ינו
    ניסוי זני מלון אביב בערבה 2015
    ירקות

    ניסוי זני מלון אביב בערבה 2015

    דנית פרקר, שמעון פיבוניה, יורם צביאלי, רחל לויטה, רמי גולן, אבי אושרוביץ, יניב בן פלאי - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
    עדי סויסה, שמשון עומר - שה"מ משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    כתובת המחברת: danit@arava.co.il

    תקציר
    המלון האביבי במנהרות עבירות מהווה גידול חשוב בסל הגידולים של חקלאי הערבה. בעונת אביב 2015 בוצע מבחן זני מלון בתחנת יאיר, חצבה, בגידול בהדליה. הניסוי כלל 7 זנים מטיפוסי גליה, קנטלופ וסולאר, נשתל בתאריך 8/12/14 ונקטף במהלך החודשים מרץ, אפריל ומאי (שבועות 12-22). מבין זני המבחן בלטו ביבול כללי הזנים קירן (ים תיכון זרעים), RZ 34-248 (סולי) ורענן (הזרע סידס). הזנים קירן, RZ 34-248, והזןNUN 26171 (באייר) בלטו באחוזי ייצוא גבוהים. הזנים קירן ו- RZ 34-248 נבדקו בעונה קודמת בתחנת זהר בכיכר סדום בגידול מלון שרוע, שתילת פברואר ובלטו גם שם בתוצאות היבול והאיכות. הזן NUN 26171 חנט מאוחר יחסית לזנים האחרים ועל כן היבול שנקטף ממנו במהלך חודש מרץ היה נמוך. הזניםNUN 26171 , RZ 34-248 וקירן היו בעלי שיעור הפגמים הנמוך ביותר ביום הקטיף. הזנים RZ 34-248, דונה ו-NUN 26171 בלטו בציוני איכות פרי גבוהים לאחר השהיה. הזן RZ 34-248שהצטיין מבחינת יבול ואיכות הפרי הניב פירות קטנים יחסית, מתחת לגודל הרצוי לשוק, יתכן וגידול זן זה מורכב על כנת דלעת יביא להגדלת הפרי לתחום הרצוי. מבין טיפוסי הגליה שנבחנו הזן קירן בלט לטובה בשתי עונות הגידול שנבדקו עם רמה גבוהה של יבול באיכות יצוא וגודל פרי המתאים לדרישות השוק. רצוי להמשיך ולבדוק זן זה בצורה זהירה בתנאים מסחריים. עדיין אין מידע לגבי כושר החנטה של זן זה בשתילות אביב מוקדם שבין אמצע נובמבר לתחילת דצמבר.

    Comparison of late spring melon varieties, Sodom Valley 2014
    Danit Parker, Shimon Pivonia, Yoram Zvieli, Rami Golan, Rachel Levite – Central and Northern Arava Tamar R&D
    Adi Suisa, Shimshon Omer – Extension Service (Sha'am) Ministry of Agriculture and Rural Development
    Email for correspondence: danit@arava.co.il
    Keywords: Cucumis melo, yield, fruit quality

  • 1
    ינו
    המלצות גידול מלוני סתיו בערבה וכיכר סדום 2016/17
    ירקות

    המלצות לגידול מלוני סתיו בערבה וכיכר סדום 2016/17
    יורם צביאלי - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
    דרול ג'ילט - מו"פ ערבה דרומית
    עדי סויסה, סבטלנה דוברינין, שמשון עומר - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    במסמך: שיטת הגידול, הכנת הקרקע, חיפוי קרקע והכנה לשתילה, זריעה במקום או שתילה, זנים עומדים ומועדי שתילה, הגנת הצומח השקיה ו דישון