דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

  • 1
    ינו
    הדברת נמטודות עפצים בפלפל בבקעת הירדן משק משה מימון, תומר
    ירקות

    הרצאה במסגרת יום עיון דיווח מחקרים בפלפל משרד החקלאות בית דגן 3/3/2016

    תמר אלון, סילברמן דויד, שה"מ
    זיוה גלעד, אפרים ציפילביץ, ד"ר זיו קליינמן, אחיעם מאיר, מו"פ בקעת הירדן
    אורי אדלר, מועצת הצמחים
    ד"ר יבגני קוזדוי, השירותים להגנת הצומח

  • 1
    ינו
    סיכום תלת שנתי – תגובת פלפל לקרינה 2013-2015
    ירקות

    הרצאה במסגרת יום עיון בנושא מחקרים בפלפל, 3/3/2016, משרד החקלאות בית דגן

    ליאור אברהם, חנה אלון, אלק סולפוי, ליאנה גנות, אביתר איתיאל, שלמה אילני, שלי גנץ, דוד סילברמן, שבתאי כהן, יואל חדד, איציק אסקירה, חגי יסעור, אלי פליק

  • 1
    ינו
    סיכום רב שנתי בנושא גידול פלפל בתעלות הזנה בבקעת הירדן
    ירקות

    הרצאה במסגרת יום עיון בנושא מחקרים בפלפל, 3/3/2016, משרד החקלאות בית דגן

    אפרים ציפלביץ
    זיוה גלעד
    דויד סילברמן
    אביתר איתיאל
    אורי אדלר
    אלי פאליק וצוות המעבדה
    פנחס פיין
    אחיעם מאיר

  • 1
    ינו
    חצילים ליצוא: הנחיות לקטיף וטיפול בפרי הקטוף
    ירקות

    חצילים ליצוא: קטיף וטיפול לאחר קטיף, מיון אריזה
    רמי גולן – מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר

    קטיף: הקטיף יעשה בעדינות מרבית למניעת לחיצות על הפרי. יש להכניס למיון פרי אשר אינו חשוד בנזקי צינה ועוקציו אינם יבשים או שחורים (ראה בהמשך המסמך). יש להפריד גם את הפרי הסגול אשר אינו ראוי ליצוא. להבטחת נקודה זו רצוי להנחות את העובדים לבצע את ההפרדה בעת הקטיף.
    המיון יעשה לגודל ולפגמים כמו התעגלות של הפרי ושריטות. יש לשים לב למיון עדין בכדי לא לשרוט את הפרי ולא לגרום לפצעי לחץ במהלך המיון. יש להימנע ככל האפשר משטיפת הפרי. אם יש אבק או לכלוך קל ניתן להוריד באמצעות כפפות בד רכות.
    טיפול למניעת השחרת העוקצים: מקובל לטבול את העוקצים בלבד באחד מתכשירי ה- NAA הבאים בריכוז 100 ח"מ: אגריטון, אלפאנול, אלפארון, אלפטין, אמיגו או בולרו. לאחר הטבילה יש לייבש את הפרי באחסון ב-12 מ"צ.
    אריזה ואחסון: אם האריזה נעשית בשתי שכבות יש לחצוץ בין השכבות בנייר עבה 80 גרם (אפשרי גם פלסטיק בועות אך לא אסתטי).
    טמפ' האחסון של החציל 12 מ"צ ו- 95% לחות. אם נדרש אחסון למעלה משבועיים יש לארוז בשקיות המיועדות לחציל של החברות המצויות בשוק. יש להקפיד להכניס פרי קר לשקיות. קירור מוקדם של הפרי לפני ההכנסה לשקיות יאריך את חיי המדף של החציל. השקיות ישמרו על מוצקות הפרי ויקטינו את שיעור השחרת העוקצים.
    הובלה: יש להקפיד על שרשרת קירור והובלה ב- 12 מ"צ עד להגעת הפרי ללקוח. במקרה וההובלה בקונטיינר מעורב של חציל ופלפל יש להוביל ב-11 מ"צ, לא פחות !! טמפ' נמוכה יותר תגרום לנזקי צינה לחציל במהלך ההובלה.

    נזקי צינה בחציל
    נזקי צינה נגרמים כאשר הטמפרטורה בבית הגידול היא 7 מ"צ ומטה למשך כ- 20 שעות. מספר השעות לא חייב להיות רציף ויכול להיות הצטברות של כמה לילות עוקבים כפי שאירע ב- 24-27/11/16.
    הסימן הראשון והבולט ביותר של נזקי הצינה נראה כבר ביום הקטיף ומתבטא בהשחרת עוקצים. יתכן מצב בו העוקצים ישחירו יום או יומיים מאוחר יותר. קצב השחרת העוקצים הינו גבוה ויכול להגיע ל- 100% מהפירות תוך ימים מספר. נזקי צינה כמו החמות וחטטים יופיעו מאוחר יותר.
    בדרך כלל פרי שעוקציו השחירו סמוך לקטיף יפתח סימפטומים של נזקי צינה חריפים יותר עם מהלך ההובלה.