דג הברמונדי
חקלאות מיםדג הברמונדי Lats Calcarifer
רן שגב - מו"פ ערבה
דג הברמונדי הינו דג חדש בארץ. הדג הובא ארצה על ידי מו"פ ערבה, ובשלוש השנים האחרונות גדל בחוות
בנגב ובערבה.
מאפייני הגדילה של הדג בחוות- טובים, בדומה לנתוני הגדילה בארצות המקור: אוסטרליה והמזרח
הרחוק.
הדג הוכר על ידי מסעדנים, כדג בעל בשר איכותי ומיעוט עצמות. יחד עם זאת, הצרכן הישראלי טרם הכיר
את דג הברמונדי, בשל היקף שיווקו המצומצם והלא רציף.
שתי בעיות מרכזיות שנותרו לפתרון הן:
1 .נושא רביית הדג אינו פתור וההצלחות הן מעטות וספורדיות.
2 .תקופת האימון הראשוני והשניוני בחוות, מלווה באחוזי פחת ניכרים כתוצאה מקניבליזם.
הגידול בחוות
מכיוון שבשנת 2002 לא צלחו הטלות במכון הרבייה, ולכן לא נקלטו דגיגים בחוות, הסיכום שלהלן הוא
לגבי דגים שנקלטו בחוות ב- 2001.
השלב הסופי של הפיטום, (300 -500 גרם) בחוות, אופיין בקצב גדילה איטי בשל טמפרטורות חורף, (22-26
מ"צ).
לא תועדו בעיות מיוחדות, פרט למקרים של טמפרטורות קרות ( >24 מ"צ). ההישרדות במקטע גידול זה
עמד על קרוב ל- %100 .משך הגידול כולו עמד על 10-12 חודשים, והשוק קלט כ- 5.0 טון עד 1 טון לשבוע
במחיר של כ- 22/₪ ק"ג.
בשנת 2002 שווקו כ- 35 טון דגי ברמונדי למסעדות ולשווקים.
מלות מפתח צ'רקס לובסטר כלוב-אישי "חקלאות מים" Aquaculture