דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 155 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 21
    אוק
    ניסוי הזנת שלייר (Carassius auratus auratus)
    חקלאות מים

    ניסוי הזנת שלייר (Carassius auratus auratus)
    מחברים: מרסיה פימנטה ליבוביץ, רן שגב, טל גור, מוטי אושרוביץ, שנאן הרפז

    המחקר המוצג להלן התמקד בבחינת מזונות לדג השלייר. הזנת הדגים הינה בעלת השפעה רבה על גדילת הדגים, צבעם, ואיכות מי הגידול. ידע על גידול דגי נוי במערכות מתועשות בהן כמות המזון הטבעי מוגבלת, אינו בנמצא. בניסוי זה נבחנו שני מזונות: 90-60 (חברה שיווק רענן), המזון בו משתמשים בחווה וסייפריקו קרמבל (חברת קופנס) שבניסויים קודמים הראה תוצאות גדילה טובות יותר. נבדק שילוב ביניהם, ותוספות שונות: MCP((Mono Calcium Phosphate שנמצא בניסויי הזנה קודמים כמונע עיוותי גוף קשים בדגי קוי; אלקטרוליטים החשובים לויסות המלחים של הדג; אימונו סטימולנטים (β glucan) המשמשים לעידוד המערכת החיסונית; והאצה הימית Ulva המשמשת כתוסף מזון לשיפור הגדילה של הדג. נבדקו גדילה, שרידה ועיוותים בדגים במשך כשבעה שבועות.
    בניסוי שנערך בתחנת יאיר בערבה בשנת 2008 נבדקו דגי נוי מסוג שלייר ((Carassius auratus auratus ב 48 אקווריומים בנפח 18 ליטר כל אחד (30 דגים/אקווריון). הניסוי כלל שמונה טיפולים עם שש חזרות לכל טיפול. הדגים שהיו בני כשלושה שבועות עברו בדיקות בריאות לפני תחילת הניסוי. ההזנה ניתנה ארבע פעמים ביום. פעם בשבוע נערכו בדיקות איכות מים (טמפרטורה, O2, pH , NH3, NO2 ו- NO3) ונמצא כי איכות המים הייתה ברמה אופטימאלית. מדי שבועיים נערכה שקילה מקובצת ונמדדו גדילה ושרידה. ההזנה ניתנה בהתאם לטבלת הזנה, וביומסת הדגים ע"פ השקילה. ההזנה הייתה בעודף.
    ביום ה- 27 לניסוי החלה תמותה מסיבית של הדגים בעקבות הופעת הטפיל Gyrodactylus sp.. מעקב אחר התמותה הראה כי הדגים שניזונו ממזון 60-90 נפגעו מהטפיל בצורה קשה ורבים מתו (טווח התמותות היה 59% - 55%) לעומתם הדגים שאכלו מזון מסוג סייפריקו נפגעו פחות (טווח תמותות של 16%-9) בלבד. בדגים שאכלו חצי מזון סייפריקו וחצי 90-60 היתה תמותה ממוצעת (25%). תוצאות אלה תואמות דיווחים קודמים בהם נמצא כי יש קשר הדוק בין תזונה לעמידות לטפילים מאותה קבוצה של הגירודקטילוס. בסיום הניסוי (יום 47), נמצא כי הגדילה הגרועה ביותר הייתה בדגים שקיבלו את המזון 90-60 עם תוספות ) ulvaו MCPמשקל סופי בין 0.20-0.23 גר' ושרידה בין 41.7-43.9%). לעומת הדגים שהוזנו במזון סייפריקו קרמבל עם חצי 90-60 ועם תוספות שונות בהם המשקל סופי נע בין 0.29-0.32 גר' והשרידה בין 75.0-91.6%). תוספת MCP לא שיפרה את הגדילה או העיוותים שהיו מעטים וקלים.
    על מנת לאשש את תוצאות הגדילה בהשפעת המזונות השונים, לאחר שהסתיימה התמותה, הוחלפו שני הטיפולים הגרועים ביותר מבחינת תמותה וגדילה (90-60 + ulva) ו (90-60 + MCP) לטיפולים טובים יותר (סייפריקו קרמבל עם וללא MCP). טיפול 1 המשיך לקבל מזון 90-60 כביקורת. שינוי המזון, גרם לשיפור בגדילה. נמצא כי כל הטיפולים שקיבלו מזון סייפריקו קרמבל (כולל הטיפול שקיבל חצי כמות סייפריקו וחצי 90-60) וכן הטיפול שקיבל 90-60 + ulva גדלו בצורה טובה יותר מהדגים שקיבלו מזון 90-60. תוספת MCP לא שיפרה את הגדילה או העיוותים בדגים.

    מלות מפתח "חקלאות מים" Aquaculture

  • 21
    אוק
    סקר שווקים – דגי נוי ימיים
    חקלאות מים

    סקר שווקים - דגי נוי ימיים
    מחברים: יעל קחל, רן שגב, טל גור, דודו אזולאי, מרסיה פימנטה ליבוביץ, שנאן הרפז, יוסי איצקוביץ, עופר כרמלי

  • 23
    ינו
    ניסוי מניעת עיוותים בדגי קוי (Cyprinus carpio)
    חקלאות מים

    ניסוי מניעת עיוותים בדגי קוי (Cyprinus carpio)
    מחברים: רן שגב, שנאן הרפז, טל גור

    הבעיה העיקרית בגידול דגי קוי במערכת סגורה וממוחזרת היא עיוותים המתקבלים בדגים.

    ממידע בספרות וניסוי פרלמינרי שבוצע במשק מסחרי נראה כי לרמת הזרחן במזון ולטמפרטורה השפעה רבה על עוותי שלד. בניסוי המתואר נבחנה השפעת שלוש רמות זרחן, שתי טמפרטורות ושני סוגי מזון על רמת העיוותים.

    ע"פ תוצאות הניסוי, תוספתMCP (Ca(PO4H3)2H2O ) למזון ברמה של 0.5%-1.5% מונעת עיוותים ומשפרת גדילה. גם לטיפול הטמפרטורה היתה השפעה על רמת העיוותים ונמצאו פחות עיוותים ב- 28 מ"צ לעומת 23 מ"צ. נמצא כי במזון ביומר הופיעה רמת עיוותים גבוהה ונפגע קצב הגדילה.למעשה בטיפול זה נפסלו לשווק כמעט כל הדגים. הדבר נובע כנראה מהיות הקוי חסר קיבה חומצית ולכן אינו יכול לעכל את הזרחן המצוי בקמח הדגים המרכיב את מזון הביומר.

    מלות מפתח "חקלאות מים" Aquaculture

  • 23
    ינו
    ניסוי הזנת דגי שלייר (Carassius auratus auratu)
    חקלאות מים

    ניסוי הזנת דגי שלייר (Carassius auratus auratu)
    מחברים: רן שגב, שנאן הרפז, טל גור

    בגידול דגי שלייר במערכת סגורה וממוחזרת יש למזון המוגש ולמשטר ההזנה השפעה רבה על גדילת הדגים, צבעם, ואיכות מי הגידול. בניסוי זה נבחנו השפעת שני סוגי מזון (קרמבל וקוי הזורע), שינוי במשטר ההזנה (יום ויום +לילה), ותוספת פיגמנט למזון. כמו כן נבדקה השפעת עוצמת האור על גדילת הדגים ושרידתם. בניסוי הובחנה תמותה זוחלת, ללא ממצאים פתולוגים בדגים. לאחר כשבועיים הובחן שהתמותה מתרחשת בטיפולים המקבלים מזון קוי הזורע. בשל התמותה, וכדי לאמת את היות המזון הגורם לתמותה, הופסק הניסוי וניתן מזון קרמבל לכל הטיפולים. לאחר מספר ימים נפסקה התמותה כמעט לגמרי. ע"פ תוצאות אלו סביר להניח שבמזון קיים רעלן או חסר שגרם לתמותה. בניתוח התוצאות נמצא שקצב הגדילה היה טוב יותר בהזנת מזון קרמבל בתאורה מופחתת.

    מלות מפתח "חקלאות מים" Aquaculture