דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

  • 1
    ינו
    סקירת הגנת הצומח בפלפל בעונת גידול 2013/14 בערבה
    הגנת הצומח

    הרצאה בסיכום עונת פלפל בערבה 26/5/14

    סקירת הגנת הצומח בפלפל בעונת גידול 2013/14 בערבה
    סבטלנה דוברינין
    שרות ההדרכה והמקצוע, משרד החקלאות
    svetyd@gmail.com

    נזקים בפרי מתריפס הפרחים המערבי: עם החדירה המסיבית של תריפס הפרחים המערבי לחלקות הפלפל, החלו המגדלים בטיפולי הדברה. הטיפול אשר נתן פתרון הדברה מוצלח עד העונה היה בתכשיר טרייסר אולטרה, המשתלב היטב בממשק הדברה ביולוגית משולבת. העונה חווינו כישלון של תכשיר טרייסר אולטרה בהדברת התריפס, ונוצר נזק תריפס על הפירות בגל הראשון. הנזק העקיף של התריפס הוא העברת נגיף כתמי הנבילה של העגבנייה (TSWV). בשטחי הפלפל, אשר בהם לא הצליחו להדביר ביעילות את אוכלוסיית התריפסים נצפתה נגיעות בנגיף.
    מעונה לעונה בהתמדה גדל מספר שטחי הפלפל הנגוע בנימיות (נמטודות) קשות ההדברה (נימית עפציםMeloidogyne spp. ונימית פוצעת חודרת Pratylenchus penetrans [נ' הכתמים]). בחודש אוקטובר חלה נבילה של צמחי הפלפל בשטחים נגועים בנימית זו. טיפול מתאים עזר למגדלים להתגבר על הבעיה. נוכחות הנימיות בשטחי הפלפל מחייבת את המגדלים להקפיד בביצוע חיטוי קרקע.
    עם צניחת הטמפרטורה בדצמבר וינואר תופעת התמוטטות חורפית בפלפל הייתה רחבה מאוד ברוב מושבי הערבה. התופעה נצפתה גם בשטחים שקיבלו טיפול בתכשיר רידומיל גולד וגם בשטחים ללא כל טיפול. נראה שבתנאי מזג האוויר ששררו השנה, הרבה ימים עם טמפרטורות נמוכות, טיפול בתכשיר רידומיל גולד אינו מספיק יעיל במניעת תופעת ההתמוטטות החורפית של הפלפל.

  • 1
    ינו
    סיכום עונת פלפל 2013/14 בערבה
    הגנת הצומח

    סיכום עונת פלפל 2013/14 בערבה
    תקצירי הרצאות
    סקירות הגידול - יורם צביאלי
    סקירת הגנת הצומח בערבה - סבטלנה דוברינין
    מגמות בצריכת ירקות בעולם (בדגש פלפל) - ציפי פרידקין
    קואופרציה שיווקית באיחוד האירופאי - מבנה תועלות ותמיכה מדינית - רוני הרשקוביץ
    תחשיבי גידול פלפל - ברכה גל
    השפעת טיפולי העשרה באוויר ובמי חמצן על ריכוזי החמצן בבית השורשים ועל יבול פירות פלפל - אביתר איתיאל
    ניהול מושכל של הדישון וההשקיה בגידול פלפל בערבה - שלמה קרמר
    האם פירות תחת עקה טובים\בריאים יותר ? הפקיד של נוגדי חמצון בתגובת פלפל לעקת חום - חגי יסעור
    הובלת שינוי וחדשנות - איל פוליקר
    תקציר תוצאות ניסויי זני פלפל בפארן (משק יובל קלם) ותחנת יאיר - יורם צביאלי ורמי גולן
    המלצות זני פלפל - יורם צביאלי, אביתר איתיאל, רמי גולן

  • 1
    ינו
    ניסוי זני פלפל בבית רשת, משק קלם פארן 2013/14

    ניסוי זני פלפל בבית רשת, משק קלם פארן 2013/14
    יורם צביאלי, עדי סויסה, רבקה אופנבך, רמי גולן, סבטלנה גוגיו, אסף בוקיש - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר
    יובל קלם - מושב פארן
    אביתר איתיאל - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
    כתובת המחבר: yzvieli@arava.co.il
    תקציר
    מושב פארן הממוקם במרכז הערבה מהווה נישה אקלימית מיוחדת המטיבה עם גידול הפלפל, ואכן, גידול הפלפל תופס את מרבית השטחים המעובדים של פארן. במטרה לבחון זנים חדשים פרי טיפוח ישראלי ומחו"ל ולהעריך את פוטנציאל היבול ואיכות הפרי של זנים אלו וזני ביקורת ותיקים בתנאי מושב פארן, נערך בעונת 2013/14 ניסוי זנים בבית רשת מסחרי של משק קלם. הניסוי כלל 19 זנים רובם בעלי עמידויות משופרות בכלל זה ל- TSWV, מתוכם 12 זנים אדומים, 4 צהובים ו- 3 זנים כתומים, של 10 חברות זרעים.
    הניסוי נשתל (25/7/13) תחת רשת 25 מש ורשת צל 40%. הקטיף החל ב 15/10/13 (שבוע 42, 84 ימים משתילה) והסתיים ב- 10/4/14 (שבוע 15). סה"כ נערכו 12 קטיפים. הפרי מוין במרכז האיכות בתחנת יאיר לפי המדדים לאיכות יצוא. פרי באיכות יצוא הושהה בסימולציה לתנאי יצוא למשך 17 יום בטמפרטורה של 7 מ"צ ו- 96% לחות יחסית ואח"כ 3 ימים בטמפרטורה של 20 מ"צ ונבדק שוב לקביעת מוצקותו ומדדי איכות אחרים לאחר ההשהיה. מבין הזנים האדומים השיג זן הביקורת 7158 יבול כללי של 10 ק"ג למ"ר ויבול ליצוא 9.4 ק"ג למ"ר. דומה לו ביבול הזן החדש 10890-אפעה עם 9.3 ו- 8.8 ק"ג למ"ר (יבול כללי ויצוא, בהתאמה). הזן 10890-אפעה הינו בעל פרי מוצק, ציון איכות גבוה ושיעור נמוך של פרי מעוות. הזנים גרנדי וגלעד הינם בעלי אחידות משקל טובה לאורך כל העונה. הזנים גרנדי, ארמדה, 35-175, דותן, סובק ועוז נמצאו בעלי אחידות צורה לאורך כל העונה. הזנים האדומים אפעה, 10015, גלעד ורביד נמצאו בכירים יחסית לזן הביקורת 7158.
    הזנים הכתומים דמו בתוצאות היבול והאיכות לזן הביקורת ארנסיה. הזנים הכתומים גילון וזוהר נמצאו בכירים מאוד יחסית לזן ארנסיה.
    הזן הצהוב 1179-הילה הניב יבול של 9.2 ו 8.7 ק"ג למ"ר ודמה ביבולו לזן הביקורת דינמו אך עלה עליו באחידות צורתו ובציון האיכות.
    לסיכום, מוצע לבחון בניסוי נוסף את הזן האדום 10890-אפעה והזן הצהוב 1179-הילה, שקיבלו תוצאות טובות בפרמטרים שונים במבחן.
    Net house pepper varieties trial – Moshav Paran, 2013/14
    Yoram Zvieli, Rivka Offenbach, Rami Golan - Northern and Central Arava-Tamar R&D
    Yuval Kelem – Moshav Paran
    Eviatar Ityel - Extension Service (Sha'am) Ministry of Agriculture and Rural Development
    Writer address: yzvieli@arava.co.il
    Keywords: Arava, Capsicum annuum, fruit quality

  • 1
    ינו
    תגובת פלפל לחנקן באיכות מים משתנה
    ירקות

    תגובת פלפל לחנקן באיכות מים משתנה
    אורי ירמיהו, אלון בן-גל, חגי יסעור, אינה פיינגולד, מרכז מחקר גילת מינהל המחקר הח¬¬קלאי
    אשר בר-טל, שושנה סוריאנו, מכון וולקני, מינהל המחקר החקלאי
    שבתאי כהן, אבי אושרוביץ, דורית חשמונאי, רבקה אופנבך, יורם צביאלי, רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
    כתובת המחבר: uri4@volcani.agri.gov.il

    תקציר
    פלפל הינו אחד מהגידולים העיקריים באזור הנגב והערבה. עם העלייה במצוקת המים והירידה באיכות המים המליחים יש כוונה להתפיל את המים המליחים שבערבה. מאחר וקליטת החנקן ע"י הצמח מושפעת מריכוז המלחים שבתמיסת הגידול יש צורך להתאים את מימשק ההזנה בחנקן לאיכות המים המשתנה. מטרת העל של המחקר להתאים את מימשק הדישון החנקני של פלפל לאיכות מים. במהלך המחקר בעונות 2011/12 ו 2012/13 התקיימו שני ניסויי מיכלים במרכז מחקר גילת וניסוי בקרקע בתחנת יאיר בערבה. מבנה הניסויים: דו גורמי מאוזן: 3 רמות מליחות, 3 רמות חנקן במי ההשקיה. עלייה בריכוז החנקן במי ההשקיה העלתה את משקל הנוף והפרי בכל רמת מליחות. מאידך, עלייה ברמת המליחות הפחיתה את הביומסה בכל רמת חנקן אם כי שיעורי הפחיתה בנוף ובפרי היו שונים. עלייה בריכוז החנקן במי ההשקיה העלתה את משקל הנוף והפרי בכל רמת מליחות. מאידך, עלייה ברמת המליחות הפחיתה את הביומסה בכל רמת חנקן אם כי שיעור השינוי היה שונה בנוף מאשר בפרי. ניתוח של תרומת החנקן היחסית בכל רמת מליחות על יצור ביומסה ויבול מצביע על כך שכאשר משקים במים עם ריכוז נתרן כלורי נמוך מאוד (מים מותפלים) היבול הינו מיטבי והתגובה לחנקן משמעותית חזקה יותר במיוחד בריכוזי החנקן הנמוכים בהשוואה להשקיה במים המכילים ריכוזי נתרן כלורי מתונים או גבוהים. השקיה ברמת מליחות גבוהה פגעה ביבול כאשר התרומה החיובית של החנקן ברמה הגבוהה הייתה מעטה ביותר. עליית ריכוז החנקן הביאה לירידה בקליטת הכלוריד לצמח, אך עליית ריכוז המלח לא הביאה לירידה בריכוז הניטרט. לסיכום, מעבר למים מותפלים והמשך דישון בחנקן בכמות המקובלת כיום, יביא לתוספת יבול.

    אורי ירמיהו, אלון בן-גל, חגי יסעור, אינה פיינגולד, אשר בר-טל, שושנה סוריאנו, שבתאי כהן, אבי אושרוביץ, דורית חשמונאי, רבקה אופנבך, יורם צביאלי