דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

  • 23
    ינו
    ניסוי מניעת עיוותים בדגי קוי (Cyprinus carpio)
    חקלאות מים

    ניסוי מניעת עיוותים בדגי קוי (Cyprinus carpio)
    מחברים: רן שגב, שנאן הרפז, טל גור

    הבעיה העיקרית בגידול דגי קוי במערכת סגורה וממוחזרת היא עיוותים המתקבלים בדגים.

    ממידע בספרות וניסוי פרלמינרי שבוצע במשק מסחרי נראה כי לרמת הזרחן במזון ולטמפרטורה השפעה רבה על עוותי שלד. בניסוי המתואר נבחנה השפעת שלוש רמות זרחן, שתי טמפרטורות ושני סוגי מזון על רמת העיוותים.

    ע"פ תוצאות הניסוי, תוספתMCP (Ca(PO4H3)2H2O ) למזון ברמה של 0.5%-1.5% מונעת עיוותים ומשפרת גדילה. גם לטיפול הטמפרטורה היתה השפעה על רמת העיוותים ונמצאו פחות עיוותים ב- 28 מ"צ לעומת 23 מ"צ. נמצא כי במזון ביומר הופיעה רמת עיוותים גבוהה ונפגע קצב הגדילה.למעשה בטיפול זה נפסלו לשווק כמעט כל הדגים. הדבר נובע כנראה מהיות הקוי חסר קיבה חומצית ולכן אינו יכול לעכל את הזרחן המצוי בקמח הדגים המרכיב את מזון הביומר.

    מלות מפתח "חקלאות מים" Aquaculture

  • 23
    ינו
    ניסוי הזנת דגי שלייר (Carassius auratus auratu)
    חקלאות מים

    ניסוי הזנת דגי שלייר (Carassius auratus auratu)
    מחברים: רן שגב, שנאן הרפז, טל גור

    בגידול דגי שלייר במערכת סגורה וממוחזרת יש למזון המוגש ולמשטר ההזנה השפעה רבה על גדילת הדגים, צבעם, ואיכות מי הגידול. בניסוי זה נבחנו השפעת שני סוגי מזון (קרמבל וקוי הזורע), שינוי במשטר ההזנה (יום ויום +לילה), ותוספת פיגמנט למזון. כמו כן נבדקה השפעת עוצמת האור על גדילת הדגים ושרידתם. בניסוי הובחנה תמותה זוחלת, ללא ממצאים פתולוגים בדגים. לאחר כשבועיים הובחן שהתמותה מתרחשת בטיפולים המקבלים מזון קוי הזורע. בשל התמותה, וכדי לאמת את היות המזון הגורם לתמותה, הופסק הניסוי וניתן מזון קרמבל לכל הטיפולים. לאחר מספר ימים נפסקה התמותה כמעט לגמרי. ע"פ תוצאות אלו סביר להניח שבמזון קיים רעלן או חסר שגרם לתמותה. בניתוח התוצאות נמצא שקצב הגדילה היה טוב יותר בהזנת מזון קרמבל בתאורה מופחתת.

    מלות מפתח "חקלאות מים" Aquaculture

  • 18
    ינו
    ניסוי הזנת דגי שלייר
    חקלאות מים

    ניסוי הזנת דגי שלייר
    מחברים: רן שגב, שנאן הרפז, טל גור

    בגידול דגי שלייר במערכת סגורה וממוחזרת יש למזון המוגש ולמשטר ההזנה השפעה רבה על גדילת הדגים, צבעם, ואיכות מי הגידול. בניסוי זה נבחנו השפעת שני סוגי מזון (קרמבל וקוי הזורע), שינוי במשטר ההזנה (יום ויום +לילה), ותוספת פיגמנט למזון. כמו כן נבדקה השפעת עוצמת האור על גדילת הדגים ושרידתם. בניסוי הובחנה תמותה זוחלת, ללא ממצאים פתולוגים בדגים. לאחר כשבועיים הובחן שהתמותה מתרחשת בטיפולים המקבלים מזון קוי הזורע. בשל התמותה, וכדי לאמת את היות המזון הגורם לתמותה, הופסק הניסוי וניתן מזון קרמבל לכל הטיפולים. לאחר מספר ימים נפסקה התמותה כמעט לגמרי. ע"פ תוצאות אלו סביר להניח שבמזון קיים רעלן או חסר שגרם לתמותה. בניתוח התוצאות נמצא שקצב הגדילה היה טוב יותר בהזנת מזון קרמבל בתאורה מופחתת.

    מלות מפתח "חקלאות מים" Aquaculture

  • 18
    ינו
    ניסוי הזנת סייפנים (Xiphophorus helleri) מס’ 2
    חקלאות מים

    ניסוי הזנת סייפנים (Xiphophorus helleri) מס' 2
    מחברים: רן שגב, שנאן הרפז, טל גור

    הזנת הדגים הינה בעלת השפעה רבה על גדילת הדגים, צבעם, ואיכות מי הגידול. ידע על גידול דגים טרופיים במערכות מתועשות ללא מזון טבעי אינו בנמצא ולכן בוצע ניסוי לבחינת המזון המיטבי לדגי סייפן מבין המזונות הקיימים בשוק. נבחנו חמישה סוגי מזון ושני משטרי הזנה.
    תוצאות הגדילה היו דומות מאוד ללא הבדל סטטיסטי בין טיפולי המזון,
    ע"פ תוצאות הניסוי נראית מגמה של עדיפות להזנת יום ולילה על הזנה רק ביום (מגמה דומה נצפתה בניסוי קודם), אך ההבדל אינו מובהק. פריסת שעות ההזנה גם ללילה, מקילה על הפילטר ומשפרת את איכות המים ולכן עדיפה.