ניסוי מניעת עיוותים בדגי קוי (Cyprinus carpio)
חקלאות מיםניסוי מניעת עיוותים בדגי קוי (Cyprinus carpio)
מחברים: רן שגב, שנאן הרפז, טל גור
הבעיה העיקרית בגידול דגי קוי במערכת סגורה וממוחזרת היא עיוותים המתקבלים בדגים.
ממידע בספרות וניסוי פרלמינרי שבוצע במשק מסחרי נראה כי לרמת הזרחן במזון ולטמפרטורה השפעה רבה על עוותי שלד. בניסוי המתואר נבחנה השפעת שלוש רמות זרחן, שתי טמפרטורות ושני סוגי מזון על רמת העיוותים.
ע"פ תוצאות הניסוי, תוספתMCP (Ca(PO4H3)2H2O ) למזון ברמה של 0.5%-1.5% מונעת עיוותים ומשפרת גדילה. גם לטיפול הטמפרטורה היתה השפעה על רמת העיוותים ונמצאו פחות עיוותים ב- 28 מ"צ לעומת 23 מ"צ. נמצא כי במזון ביומר הופיעה רמת עיוותים גבוהה ונפגע קצב הגדילה.למעשה בטיפול זה נפסלו לשווק כמעט כל הדגים. הדבר נובע כנראה מהיות הקוי חסר קיבה חומצית ולכן אינו יכול לעכל את הזרחן המצוי בקמח הדגים המרכיב את מזון הביומר.
מלות מפתח "חקלאות מים" Aquaculture