דוחות והמלצות

סנן תוצאות

מחלקה
נקה
מחבר
סוג מסמך
תאריכים
נקה
מתאריך
עד תאריך

דוחות והמלצות

נמצאו 1 תוצאות תואמות.(ברור)
  • 16
    אפר
    יישום שיטת הקומפנסציה לשיפור ההנבה והקטנת עלויות הייצור של פלפל בחורף – דו”ח לעונות 2014/15-2015/16
    ירקות

    יישום שיטת הקומפנסציה לשיפור ההנבה והקטנת עלויות הייצור של פלפל בחורף
    דו"ח לעונות 2014/15-2015/16
    נורית פירון 1, איתן פרסמן 2, לביאה אלטחן 2, שבתאי כהן 3, רבקה אופנבך 3
    1המכון למדעי הצמח, מינהל המחקר החקלאי, 2המכון למדעי הצמח, מינהל המחקר החקלאי (בגמלאות), 3מו"פ ערבה תיכונה צפונית תמר
    כתובת המחברת: vcfiron@volcani.agri.gov.il
    תקציר
    הפלפל הינו צמח תרמופילי ולכן סובל מטמפרטורות לילה נמוכות: הדבר מתבטא בעצירת הגידול, פגיעה באיכות האבקה, חנטה לקויה וירידה דרמטית ביבול הכלכלי. בחורף, החקלאי חייב לחמם את החממות בלילה, אולם מחירי הדלק הגבוהים מונעים זאת ממנו. הראינו בעבר, בניסויים שבוצעו בחממות במכון וולקני, שניתן להתמודד עם נזקי טמפרטורות-לילה נמוכות בחורף ולקבל יבול מסחרי ע"י סגירת וילונות החממה והעלאת הטמפרטורות ביום. מטרת המחקר הייתה: יישום השיטה והטמעתה בפרקטיקת גידול הפלפל בערבה. שיטות העבודה: המחקר נערך משך שנתיים. בשנה הראשונה נעשה שימוש בזנים המסחריים, באנג'י וסובק, שנשתלו בשתי חממות בתחנת יאיר בערבה, בשלשה מועדים: אמצע אוגוסט, אמצע ספטמבר ואמצע אוקטובר. אחת החממות שמשה כחממת-בקורת ולא חוממה, בחממה השנייה, בוצע חימום פסיבי במהלך היום, על ידי סגירת וילונות החממה, שהיה מלווה בחימום אקטיבי על ידי תנור (חממת חימום-אקטיבי). בשנת המחקר השנייה, נעשה שימוש בזנים מסחריים, רלמפגו, סובק ובאנג'י, שנשתלו בשלוש חממות בתחנת יאיר בערבה (חממת ביקורת, חממת חימום-אקטיבי, וחממת חימום פסיבי), במועדים: אמצע אוקטובר ואמצע נובמבר. תוצאות: בשנת המחקר הראשונה, החימום, שהגיע ל- 40 מ"צ, פגע באיכות האבקה בכל הזנים, ובכל מועדי השתילה. וכנראה שכתוצאה מכך היבול הכללי, והיבול באיכות יצוא ירדו בחממה המחוממת בהשוואה לחממת הביקורת שלא חוממה. בשנת המחקר השנייה, טיפולי החום, הן החימום הפסיבי והן האקטיבי, היו מבוקרים היטב; משך החימום היה 3 שעות, ומלבד מקרים חריגים, הטמפרטורות לא הגיעו ל- 40 מ"צ. כתוצאה מכך הצמחים לא חוו עקת-חום. התוצאות שהתקבלו מראות יתרון ברור לצמחים שגדלו בשתי החממות המחוממות (חימום פסיבי ואקטיבי) על פני צמחים שגדלו בחממת הביקורת הלא-מחוממת, הן מבחינת איכות האבקה (עלייה במספר גרגרי האבקה הנובטים וירידה במספר הגרגרים המתים), והן מבחינת היבול לייצוא. זאת לגבי כל 3 הזנים שנבחנו. מסקנות: לפי התוצאות שהתקבלו, ניתן להגיע להעלאת איכות האבקה וקבלת יבול פלפל איכותי בחורף תוך שימוש בטיפולי טמפרטורה גבוהה במהלך היום, זאת בתנאי שמקפידים על בקרת הטמפרטורה, מבחינת משך החימום וטמפרטורות שלא יעברו 38 מ"צ.

    Subject: Implementation of the 'Compensation' method for improved winter pepper production in the Arava Valley
    Nurit Firon, Plant Sciences, P.O.B. 6 Bet Dagan 50250. E-mail: vcfiron@volcani.agri.gov.il
    Ethan Pressman, Emeritus, Plant Sciences, P.O.B. 6 Bet Dagan 50250. E-mail: pressman@volcani.agri.gov.il
    Shabtai Cohen, R&D Central and Northeren. E-mail: sab@inter.net.il
    Rivka Ofenbach, R&D Central and Northeren. E-mail: rivka@arava.co.il
    Levia Althan, Plant Sciences, P.O.B. 6 Bet Dagan 50250. E-mail: vcfiron@volcani.agri.gov.il
    Key words: Pepper, Capsicum anuumm, Winter-yield improvement, Pollen quality, Arava valley, Saving energy

    דוח1516