בחינת טיפולים לפני ולאחר קטיף לשיפור איכות פרי חציל לייצוא
ירקותבחינת טיפולים לפני ולאחר קטיף לשיפור איכות פרי חציל לייצוא
עדי סויסה, דיויד סילברמן - שה"מ משרד החקלאות ופיתוח הכפר
מילי זנבר, יורם צביאלי, שמעון פיבוניה, מוטי אושרוביץ, מייק וקנין, תמיר אורן, סבטלנה גוגיו, שירי רותם, דנית פרקר - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
כתובת המחברת: adisuisa@shaham.moag.gov.il
תקציר
בערבה מגדלים כ- 1000 דונם חציל, רובו משווק לשוק המקומי ומעט ליצוא. פרי באיכות גבוהה פודה מחירים טובים. מניסיון חקלאי מצטבר ידוע כי ביציאה מהחורף לעונת האביב צבע הקליפה לא נשמר כשחור אלא הופך לסגול, דבר זה גורם לירידה באיכות הפרי בשוק המקומי וגם ביצוא.
בתצפית הקדמית שנערכה בעונת 2020/21 נראה שיפור קל בצבע הפרי בעקבות יישום חומצה ג'סמונית לשיפור צבע החציל.
בניסוי זה בחנו ריסוס בחומצה ג'סמונית לשיפור צבע הפרי בחודשי הגידול השונים. נמצא כי ריסוסי התכשיר בלאש (המכיל חומצה ג'סמונית) לא תרמו לשיפור צבע הפרי בחציל ובבדיקות האיכות אף הביאו לעליה בנזקי הקור על הקליפה.
הזן 603 בעל צבע פרי טוב יותר ביחס לזן 206, גם בחודש אפריל, לגביו ידוע כי בעיות הצבע באות לידי ביטוי ברמה גבוהה. מאידך, לאחר השהיה לסימולציה ליצוא, הפירות של הזן 603 היו פחות מוצקים מאלו של הזן 206.
Examining pre- and post-harvest treatments to improve eggplant fruit quality for export
Adi Suisa, David Silverman - Ministry of Agriculture and Rural Development
Mili Zanbar, Yoram Zvieli, Shimon Pivonia, Moti Oshrovitz, Mike Vaknin, Tamir Oren, Svetlana Gogio, Shiri Rotem, Danit Parker – Central and Northern Arava-Tamar R&D
Author's address: adisuisa@shaham.moag.gov.il
Key words: Blush, Prohydrojasmon, Jasmonic acid