תגובת פלפל לגידול בטמפרטורות על מיטביות. משק רימון עין יהב 2005
ירקותתגובת פלפל לגידול בטמפרטורות על מיטביות. משק רימון עין יהב 2005
אביתר איתיאל - שה"מ, משרד החקלאות.
צחי ומשה רימון - מושב עין יהב.
רבקה אופנבך - מו"פ ערבה
תקציר ומטרת העבודה
גידול פלפל בבתי צמיחה בתנאי חימום וצינון מהווה אחוז קטן מכלל שטחי גידול הפלפל בערבה (1). מטרת העבודה הייתה לבחון הנבת יבול פירות הפלפל בתגובה לטמפרטורות על מיטביות כפי שמתפתחות בשעות היום בבית צמיחה ע"פ ציר תנועת האוויר בעת צינון באמצעות מזרון לח בתקופת הקיץ בערבה.
פלפל מהזן סליקה שנשתל ב- 20/01/05 נעקר כעבור 300 ימים, ב 1/12/05. הקטיף החל 80 ימים מהשתילה ונמשך 220 ימים. הפעלת מערכת הצינון בבית הצמיחה החלה בחודש מאי והסתימה בחודש אוקטובר.
תוצאת יבול הפירות מלמדת על רגישות רבה בהנבת הפירות של צמחי הפלפל בטווח הטמפרטורות העל מיטביות (>C0 21 ממוצע יממתי). נמדדה פחיתה יחסית ביבול הפירות בשיעור של כ-15 % מעלה-1. פחיתת היבול בין האזור בו הושגה הטמפרטורה הנמוכה ביותר לבין האזור החם ביותר הייתה בשיעור של 26%. פחיתה זו גבוהה מהפחיתה שהתקבלה בעונת 2004 בשיעור של 12% מעלה-1. הסטייה בין השנים יכולה לנבוע מעונות שתילה שונות. בעונת 2004 נשתלו הצמחים בחודש אוגוסט וצוננו בסתיו ובאביב. ואילו בעונת זו השתילה חלה בחודש בינואר.